Ο οδηγός του Alexander Skarsgård για τις μπότες της σεζόν

Όταν το μίνιμαλ στυλ του Σκανδιναβού ηθοποιού συναντά τρεις κλασικές επιλογές στα αντρικά μποτάκια.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 19 Σεπτεμβρίου 2019

Γιος του σπουδαίου ηθοποιού Stellan Skarsgård (η πιο πρόσφατη δουλειά του ήταν το Chernobyl του HBO) και αδερφός των Gustaf Skarsgård (Vikings) και Bill Skarsgård (Το Αυτό), ο Alexander Skarsgård έγινε γνωστός από την τηλεοπτική σειρά True Blood του HBO και από την ταινία "Ο θρύλος του Ταρζάν", όπου ενσάρκωσε τον ομώνυμο ήρωα. Το 2018, πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική μεταφορά του The Little Drummer Girl του John le Carré από το BBC One και όλοι μιλούσαν για το απαράμιλλο στυλ του. Αναβίωσε με τον πιο cool τρόπο το αντρικό στυλ των 70s, πραγματοποιώντας τις ίσως πιο στιλάτες εμφανίσεις που είδαμε την περασμένη χρονιά στη μικρή οθόνη. Ωστόσο και εκτός αυτής, ο 43χρονος Σουηδός ξεχωρίζει για το πάντα κομψό μίνιμαλ στυλ του.

Με αφορμή τη συνεργασία του με το βρετανικό brand υπόδησης, Clarks, ο Skarsgård παρουσιάζει τρεις κλασικές επιλογές στις αντρικές μπότες για κάθε χειμώνιατικο casual ή smart casual outfit. 

Οι desert boots με κοστούμι

Οι desert boots, που πρωτοφορέθηκαν από τα βρετανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η δημοφιλία τους εκτοξεύτηκε με την άνθιση του casual look τη δεκαετία του '50, αγαπούν το σουέντ δέρμα, τις ανοιχτές γήινες αποχρώσεις και το casual ντύσιμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φοριούνται με κοστούμι. Αρκεί αυτό να έχει σπορ αισθητική, όπως του Skarsgård στην κεντρική φωτογραφία. 

Οι chelsea boots με casual look

Ο οδηγός του Alexander Skarsgård για τις μπότες της σεζόν

Είτε στη δερμάτινη, είτε στη σουέντ εκδοχή τους, οι chelsea είναι το ίσως πιο δημοφιλές σχέδιο μπότας. Κυκλοφορούν σε τρία βασικά χρώματα -μαύρο, καφέ, ταμπά- και ολοκληρώνουν κομψά τόσο casual looks, όπως αυτό της φωτογραφίας με το πλεκτό πουλόβερ και το τζην παντελόνι, όσο και formal, συνδυασμένες με κοστούμι. Στην τελευταία περίπτωση επενδύεις πάντα σε μαύρες chelsea boots.

Οι brogue boots με smart casual look

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΚΑΡΣΓΚΑΡΝΤ ΜΠΟΤΕΣ

Ονομάζονται και wingtip και αποτελούν την παραλλαγή των κλασικών brogues παπουτσιών με τις μικρές, διακοσμητικές οπές και μία σαφώς πιο φινετσάτη επιλογή από τα μποτάκια ορειβασίας. Προτίμησε ένα ζευγάρι σε μαύρο ή σκούρο καφέ χρώμα, γιατί το ανοιχτό καφέ είναι πολύ casual για σακάκι/παλτό, πουκάμισο και tailored/chino παντελόνι. 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.