Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά και αφήνοντας πίσω τους Cristiano Ronaldo και Virgil van Dijk, ο Lionel Messi κέρδισε την 6η Χρυσή Μπάλα στην 25χρονη καριέρα του και αναδείχθηκε σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή της υφηλίου για το 2019. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Theatre Du Chatelet στο Παρίσι, ο κάπτεν της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής παρέλαβε το βραβείο από τον περσινό νικητή, Luca Modric και ήταν για ακόμα μία χρονιά κομψός – αν υπήρχε Χρυσή Μπάλα για τις στιλιστικές του επιδόσεις σίγουρα θα κέρδιζε κι αυτήν.
 

Συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Antonella Roccuzzo, ο Leo περπάτησε στο κόκκινο χαλί του γκαλά με ένα βελούδινο ανθρακί κοστούμι -το συγκεκριμένο ύφασμα είναι από τις αγαπημένες του black tie επιλογές-, συνδυασμένο με λευκό πουκάμισο και εμπριμέ γραβάτα σε γκρι αποχρώσεις.

Η φετινή του εμφάνιση μας έδωσε την αφορμή να θυμηθούμε μερικά από τα πιο στιλάτα του looks στο ποδοσφαιρικό γκαλά.

Το 2010 με σμόκιν δια χειρός Dolce & Gabbana και hairlook αλλά Justin Bieber που μάλλον θα ήθελε να ξεχάσει, στη δεύτερη βράβευσή του ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ένα χρόνο μετά την πρώτη το 2009.
Το 2011 κερδίζει την τρίτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του φορώντας βελούδινο σμόκιν με γιλέκο σχεδιασμένο και πάλι από τον ιταλικό οίκο μόδας.
Νικητής για τέταρτη φορά το 2012 με μία από τις πιο εκκεντρικές του εμφανίσεις με πουά σακάκι σμόκιν και παπιγιόν με το ίδιο μοτίβο.
Ένα χρόνο αργότερα, σε εορταστικό mood με σατέν 3 piece suit σε κόκκινο βουργουνδί χρώμα.
Απαστράπτων το 2014 ξανά με κοστούμι των τριών κομματιών σε μοβ μεταλλική απόχρωση με γκλίτερ, δημιουργία του Dolce & Gabbana.
Το 2015 στην πέμπτη του νίκη με μία κλασική εμφάνιση που είχε χρόνια να πραγματοποιήσει στη συγκεκριμένη τελετή: μαύρο σμόκιν, λευκό πουκάμισο, μαύρο παπιγιόν – ο ορισμός του black tie look.

Φωτογραφίες © Getty Images