Pitti Uomo 97: Τα highlights της μεγάλης γιορτής της αντρικής μόδας

Το μεγαλύτερο fashion tradeshow στην Ευρώπη μόλις ξεκίνησε στην Φλωρεντία.

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, όλα τα φώτα της βιομηχανίας της μόδας στράφηκαν στη γείτονα χώρα Ιταλία – όχι στο Μιλάνο, ούτε στη Ρώμη. Στις 7 Ιανουαρίου άνοιξε αυλαία στην Φλωρεντία το μεγαλύτερο men's fashion tradeshow στην Ευρώπη, που έχει ταυτιστεί με την αυθεντική φινέτσα και το ιταλικό tailoring και συμβαίνει ετησίως, δύο φορές τον χρόνο -χειμώνα και καλοκαίρι- με τη συμμετοχή τόσο επαγγελματιών -brands, οίκων, σχεδιαστών, καταστημάτων, εμπόρων- όσο και ερασιτεχνών του στυλ. Ο λόγος για το Pitti Uomo που η φετινή, 97η διοργάνωσή του μόλις ξεκίνησε -θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 του μήνα- και θα είναι αφιερωμένη στην αντρική μόδα για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020/2021.

Pitti Uomo 97: Τα highlights της μεγάλης γιορτής της αντρικής μόδας

Η θεματική του Pitti Uomo 97

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pitti Immagine (@pittimmagine) on

"Show your flags at Pitti”. Αυτό είναι το motto και η θεματική των φετινών εκδηλώσεων, που σκοπό έχει να υπενθυμίσει ότι η πολυπολιτισμικότητα πρέπει να χαρακτηρίζει τη μόδα και να υπογραμμίσει ότι το Pitti Uomo δεν είναι ένα τοπικό fashion event, αλλά ένα παγκόσμιο, στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος brands από κάθε μεριά του πλανήτη.

Τα highlights της φετινής διοργάνωσης

> To Pitti Uomo γιορτάζει τα 75 χρόνια του κορυφαίου tailoring brand Brioni με το λανσάρισμα μίας νέας συλλογής αφιερωμένης στα υψηλής ποιότητα κοστούμια του.

> Ο Giorgio Armani και η A | X Armani Exchange, που δημιούργησε το 1991 για να προτείνει μια πιο παιχνιδιάρικη προσέγγιση στο αστικό στυλ, παρουσιάζουν μία σειρά γεμάτη χρώμα και αθλητική αισθητική, εμπνευσμένη από το 90s sportswear.

Pitti Uomo 97

> Η έκθεση "A Tribute to Karl: The White Shirt Project” είναι αφιερωμένη στον Karl Lagerfeld, τον σπουδαίο Γερμανό σχεδιαστή και καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Chanel από το 1983 μέχρι τον θάνατό του, στις 19 Φεβρουαρίου 2019.

> Στους πρωτοεμφανιζόμενους της διοργάνωσης που ξεχωρίζουν είναι το brand Sergio Rossi, που παρά τα 69 χρόνια παρουσίας στον χώρο της μόδας, συμμετέχει για πρώτη φορά στο Pitti Uomo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pitti Immagine (@pittimmagine) on

> Τέλος, μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στο κομμάτι της βιωσιμότητας με "πράσινες" εταιρείες ένδυσης όπως οι Hand Picked, Esemplare και Re-Hash να αποκαλύπτουν τα φιλικά προς το περιβάλλον κομμάτια των συλλογών τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.