7 ασυνήθιστα αρώματα που μυρίζουν φθινόπωρο

Στη λίστα που ακολουθεί δεν θα βρεις πολυφορεμένες αρωματικές επιλογές.

Αλλαγή εποχής, αλλαγή γκαρνταρόμπας, αλλαγή αρώματος. Όπως δεν ντύνεσαι χειμώνα καλοκαίρι με τα ίδια ρούχα, παρομοίως καλό είναι να εναλλάσσεις το ψέκασμα σου από εποχή σε εποχή, με αντρικά αρώματα που συνάδουν με την εκάστοτε χρονική περίοδο. Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Ποια είναι η καλύτερη για το φθινόπωρο; Σίγουρα, όχι εκείνη που είναι πολυφορεμένη.

Στη λίστα που ακολουθεί δεν θα βρεις αρωματικές δημιουργίες, που πρωταγωνιστούν στην αγορά, αλλά λιγότερο δημοφιλείς κωδικούς διάσημων οίκων και ασυνήθιστα brands. 

Acqua di Parma, Colonia Futura

7 ασυνήθιστα αρώματα που μυρίζουν φθινόπωρο

Κιτρώδες άρωμα με πικάντικες και βοτανικές "πινελιές". Συγκεκριμένα, με νότες κορυφής περγαμόντο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ και ροζ πιπέρι, μεσαίες νότες λεβάντα και φασκόμηλο και νότα βάσης το βέτιβερ.

Aesop, Rōzu

ΑΡΩΜΑΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Λουλουδένιο, ντελικάτο άρωμα με κιτρώδη χαρακτηριστικά, που περιέχει νότες από βέτιβερ, μπαχαρικά και ξύλο γκουαϊάκ, οι οποίες αναμειγνύονται με γκρέιπφρουτ και φύλλα βασιλικού.

Dolce & Gabbana, K Eau de Parfum

ΑΡΩΜΑΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Ξυλώδες και πικάντικο άρωμα με νότες κορυφής λεμόνι, λεμόνι Σικελίας, σανγκουίνι, κάρδαμο και πιπεριά τσίλι, μεσαίες νότες γεράνι, φασκόμηλο, λεβάντα και νέκταρ σύκου και νότες βάσης από κέδρο, πατσουλί, βέτιβερ και έλαιο κυπριόλης.

Jean-Paul Gaultier, Le Male Eau de Parfum

ΑΡΩΜΑΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Πικάντικο, ζεστό άρωμα που αναμειγνύει το κάρδαμο με τα άνθη της ίριδας, τη λεβάντα και τη γλυκιά γεύση της βανίλιας.

Laboratory Olfactory, Mandarino

ΑΡΩΜΑΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Άρωμα-φόρος τιμής στην ιταλική φινέτσα, που περιέχει κιτρώδεις νότες, τη δροσιά του μανταρινιού, τον ασθησιακό χαρακτήρα του white musk και τη γλυκόπικρη γεύση της μαύρης σταφίδας.

Byredo, Lil Fleur

ΑΡΩΜΑΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Ανατολίτικο, λουλουδενιο άρωμα με νότες κορυφής κασσία, μανταρίνι και σαφράν, μεσαίες νότες τριαντάφυλλο Δαμασκού και δέρμα και νότες βάσης βανίλια και ξύλα.

Le Couvent des Minimes, Aqua Millefolia

ΑΡΩΜΑΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Κιτρώδες άρωμα που μυρίζει σαν το νοτισμένο από τα πρωτοβρόχια χώμα. Περιέχει νότες κορυφής από κίτρο και μέντα, η μεσαία του νότα είναι η βερβένα και η νότα της βάσης το ξύλο γκουαϊάκ.

Από: Esquire IT


κεντρική φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα