Τα τελευταία χρόνια, τα κοντά κουρέματα έχουν δώσει τη θέση τους στα μακριά: από το μεσαίο, στιλιζαρισμένο καρέ μέχρι το μακρύ, επιμελώς ατημέλητο. Η τάση μόδας για τα αντρικά μαλλιά προκρίνει την πυκνότητα και το μήκος και ζητά από μέρους σου υπομονή και επιμονή για να καταφέρεις να πετύχεις ένα περιποιημένο, μακρύ hairstyle, που ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ.

Μερικά, γρήγορα tips για να μακρύνεις τα μαλλιά σου

  1. Φρόντισε να λούζεσαι με ένα καλό σαμπουάν -χωρίς parabens, χρωστικές και χημικές ουσίες- που να συνάδει με τον τύπο των μαλλιών σου (κανονικά, λιπαρά, ξηρά) και στη συνέχεια να χρησιμοποιείς conditioner/μαλακτική κρέμα που τα διατηρεί λαμπερά, ενυδατωμένα και υγιή. 
  2. Κάθε 8 με 12 εβδομάδες πρέπει να κουρεύεσαι έστω και λίγο, ώστε να σουλουπώνεται το κούρεμα και να ελέγχεται ο όγκος και η πυκνότητα.
  3. Τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη C προάγουν την καλή υγεία των μαλλιών και κατ' επέκταση την ανάπτυξή τους. 
  4. Τέλος, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μην ξεχνάς ότι η χρήση της αντηλιακής προστασίας δεν πρέπει να αφορά μόνο το δέρμα σε πρόσωπο και σώμα, αλλά και τα μαλλιά. 

Διάσημα hairstyles για μακρυμάλληδες

Το μακρύ, κυματιστό καρέ με ανταύγειες του Jason Momoa.
Εδώ στην ίσια εκδοχή του από τον Jared Leto.
Το μεσαίου μήκους καρέ του Keanu Reeves.
Το σγουρό κοντό καρέ του Kit Harington.
Το σγουρό κοντό, φιλαριστό καρέ του Timothée Chalamet.  
To επιμελώς ατημέλητο και πυκνό hairlook με τις φιλαριστές άκρες του Dev Patel.
Παρόμοιο στυλ κουρέματος σε μία πιο στιλαρισμένη εκδοχή από τον Adam Driver.