Υποθετικό σενάριο: Τελευταία κοιτάζεσαι στον καθρέφτη σου και στενοχωριέσαι καθώς βλέπεις τα σημάδια της τριχόπτωσης, της φαλάκρας ή της αραίωσης να γίνονται όλο και πιο ορατά πάνω στο κεφάλι σου. Τότε, αν δεν θέλεις -ακόμη- να καταφύγεις στη λύση της μεταμόσχευσης, είναι καλό να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποια κουρέματα που ταιριάζουν περισσότερο από κάποια άλλα σε όσους έχουν λίγα μαλλιά.

Τα καλύτερα κουρέματα αν έχεις αρχόμενη φαλάκρα

Η καλύτερη επιλογή είναι το να κάνεις ένα low fade. Ο κομμωτής σου θα κόψει τα πίσω και τα πλαϊνά μαλλιά σου πολύ κοντά, ενώ θα διατηρήσει πιο μεγάλο το μήκος σε αυτά που έχεις στο πάνω μέρος του κεφαλιού σου. Μπροστά, θα σου αφήσει κάτι σαν 'αφέλειες', τις οποίες θα χτενίζεις με τα δάχτυλα των χεριών σου για να 'ψιλοκαλύπτεις' τη φαλάκρα.

> Διάβασε ακόμη: Ηθοποιοί που δείχνουν καλύτεροι φαλακροί

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις ένα toupee. Και στις δύο περιπτώσεις, η λογική είναι ίδια. Το να δώσεις έμφαση στο 'στέμμα' του κεφαλιού σου, για να δείχνει πιο τριχωτό. 

Vera Anderson / Getty Images

Κουρέματα για άντρες με έντονη αραίωση 

Αν η αραίωση, όπως συμβαίνει συνήθως, εντοπίζεται πιο πολύ στο πάνω μέρος του κεφαλιού σου, η πιο αποτελεσματική λύση -για να μην τα ξυρίσεις, κάτι που μπορεί να μην σε κολακεύει αν δεν έχεις ωραία κάρα- είναι να τα κόψεις όλα πολύ κοντά έτσι ώστε να μην είναι τόσο εμφανής και -ιδανικά αλλά όχι απαραίτητα- να συνδυάσεις το νέο σου hairlook με μία περιποιημένη γενειάδα.

Getty Images

> Διάβασε ακόμα: Μην τα χάνεις με την εποχική τριχόπτωση

Κουρέματα που καλό είναι να μην γίνονται

Για να μην κάνεις την αραίωση, τη φαλάκρα ή την τριχόπτωσή σου να δείχνει πιο έντονη απ' ό,τι είναι, θα πρέπει να αποφύγεις τα κουρέματα με μακριά μαλλιά. Βέβαια, όπως διαβάζουμε και στο ισπανικό Esquire, δεν είναι όλες οι κόμες ίδιες. Αν η δική σου είναι σγουρή τότε μάλλον είσαι τυχερός, καθώς μπορείς πιο εύκολα να καμουφλάρεις με τον όγκο της ό,τι έχεις χάσει. 

> Διάβασε ακόμα: Αλήθεια ή μύθος: Τα προϊόντα styling προκαλούν τριχόπτωση;

Το styling tip 

Τέλος, αφού κουρευτείς, πώς θα στιλιζάρεις τα μαλλιά σου; Κατά προτίμηση με ένα κερί με ματ αποτέλεσμα ή κάποιο απαλό προϊόν φιξαρίσματος. Σε καμία περίπτωση μην επιλέξεις καλλυντικά περιποίησης που ενυδατώνουν τα μαλλιά, τα κολλάνε έντονα μεταξύ τους ή τους χαρίζουν έξτρα λάμψη.

 


Διάβασε ακόμη για τα κομψά και καπνιστά αρώματα για τις μεγάλες ώρες και για τα bomber jackets της σεζόν