Ένα απροσδόκητο μυστικό για πραγματικά υγιή μαλλιά

Οι ξύλινες βούρτσες ξεμπερδεύουν τα μαλλιά σου χωρίς να σπάνε την τρίχα.

Τα πάντα έχουν τη σημασία τους όταν μιλάμε για την υγεία των μαλλιών σου, από τη διατροφή και την άσκηση έως τα συστατικά των σαμπουάν και λοιπών προϊόντων περιποίησης/φορμαρίσματος που (τυχόν) χρησιμοποιείς Αυτό που ίσως δεν γνώριζες μέχρι τώρα είναι η σπουδαιότητα που έχουν οι αντρικές και μη βούρτσες μαλλιών, όπως και οι χτένες, που χρησιμοποιείς. Όχι, βέβαια, μόνο το ντιζάιν τους αλλά επίσης η ποιότητα και τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες.

Η υπεροχή του ξύλου

Οι ιδιότητες των ξύλου, που χρησιμοποιείται σε χτένες και βούρτσες τόσο για τα μαλλιά όσο και για τα γένια ή το μουστάκι, είναι πιο ευγενείς από αυτές του πλαστικού ή του ασετάτ. Οι ξύλινες βούρτσες, για παράδειγμα, ξεμπερδεύουν τα μαλλιά χωρίς να σπάνε την τρίχα και τα χτενίζουν με ακρίβεια. Ας δούμε, λοιπόν, τις καλύτερες που είναι διαθέσιμες στο Amazon.      

Η φλατ βούρτσα από ξύλο μπαμπού (Navaris)

Ένα απροσδόκητο μυστικό για πραγματικά υγιή μαλλιάAmazon

Τιθασεύει ακόμα και τα πιο μακριά μαλλιά, ακόμα και την πιο χοντρή τρίχα, κάνει μασάζ στο τριχωτό σου, έχει αντιστατικές ιδιότητες και είναι φτιαγμένη με τρόπο που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον.

Η ορθογώνια βούρτσα από ξύλο μελιάς (Tek)

BRUSHAmazon

Χειροποίητη και με τη σφραγίδα του made in Italy, είναι ιδανική για πιο κοντά μαλλιά, που χρειάζονται περισσότερο στιλιζάρισμα από τα μεσαίου μήκους και τα μακριά.  

Η αντιστατική ξύλινη βούρτσα που ξεμπερδεύει τα μαλλιά (Doitool)

BRUSHAmazon

Το οβάλ της σχήμα την κάνει κατάλληλη τόσο για κοντά όσο και πιο μακριά μήκη ενώ η άνετη, εργονομική λαβή της σου επιτρέπει να τη χρησιμοποιείς για κάθε είδους χτενίσματα.

> Διάβασε ακόμα: 5 tips για να δείχνουν πιο πυκνά τα λεπτά μαλλιά

Είναι φτιαγμένη από ελαφρύ ξύλο μπαμπού και όπως όλες οι βούρτσες με αυτού του τύπου τα στρογγυλεμένα δόντια που σου προτείνουμε κάνει ανακουφιστικό μασάζ στο τριχωτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βρεγμένα και στεγνά μαλλιά αδιακρίτως, αποτρέπει την τριχόπτωση και την ψαλίδα, ενώ μειώνει την εμφάνιση της πιτυρίδας.

Η φαρδιά, φλατ βούρτσα από μπαμπού (BFWood)

BRUSHAmazon

Αυτή η φαρδιά βούρτσα συνδυάζει τις φυσικές αντιστατικές ιδιότητες του μπαμπού με έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό που σου επιτρέπει να ξεμπερδεύεις και να τιθασεύεις τα μαλλιά σου.

> Διάβασε ακόμα: Πώς θα φροντίσεις τα μαλλιά σου στο κρύο

Παράλληλα, κάνει ένα ντελικάτο μασάζ στο τριχωτό σου, το οποίο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και, κατά συνέπεια, συνεισφέρει στην ανάπτυξη πιο δυνατών και υγειών μαλλιών.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.