Κρύβοντας τη φαλάκρα

Τα tips που θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να καλύψεις το 'κενό' αλλά και να καταπολεμήσεις την τριχόπτωση.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 10 Φεβρουαρίου 2024

Σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχουν βεβαιότητες, παρά μόνο πιθανότητες. Καθώς μεγαλώνεις, λοιπόν, έχεις πολλές πιθανότητες να έρθεις αντιμέτωπος με την τριχόπτωση. Σε αυτή την περίπτωση, τα μαλλιά σου θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο λίγα, κυρίως στους κροτάφους και την κορυφή της κεφαλής σου. Αν αυτή η εικόνα σού δημιουργεί κάποιου είδους δυσφορία, μπορείς είτε να αρχίσεις να καλύπτεις τα κενά, είτε να ανοίξεις πόλεμο μαζί τους. Σε κάθε περίπτωση, τα tips που ακολουθούν θα συμβάλουν στη δική σου νίκη.

Λύσεις για την κάλυψη της φαλάκρας

Αν ο στόχος σου είναι η κάλυψη, δώσε βάση στις εναλλακτικές που ακολουθούν.

- Φόρα προσθετικά μαλλιά ή ένα περουκίνι. Αν η φαλάκρα έχει προχωρήσει, με αυτόν τον τρόπο μπορείς να καλύψεις μια μεγάλη έκταση του γυμνού σου κρανίου. Επίλεξε πάντα φυσική τρίχα και στην ίδια απόχρωση με τα δικά σου μαλλιά.

- Χρησιμοποίησε τα ειδικά σπρέι για το τριχωτό. Αν αυτό που σε κάνει να μην αισθάνεσαι ωραίος είναι η αραίωση, με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις την ορατότητά της.

- Κουρέψου αναλόγως. Αν το πρόβλημά σου βρίσκεται π.χ. στην κορυφή του κεφαλιού, το να αφήσεις τα μπροστά μαλλιά σου να μακρύνουν πολύ για να τα χτενίζεις προς τα πίσω και να καλύπτεις την καραφλότητα είναι μία κάποια λύση.

Λύσεις για αντιμετώπιση της φαλάκρας

Με τις συμβουλές που ακολουθούν μπορείς να κάνεις τις τρίχες σου να δείχνουν πιο χοντρές και υγιείς ή να βοηθήσεις τα τριχοθυλάκιά σου να 'ζωντανέψουν' ξανά.

Κρύβοντας τη φαλάκρα iStock

- Κάνε μασάζ στο τριχωτό με καστορέλαιο. Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τα πιο υγιή μαλλιά.

> Διάβασε ακόμα: Ένα απροσδόκητο μυστικό για πραγματικά υγιή μαλλιά

- Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια λεβάντας και δεντρολίβανου. Προσοχή: Θα πρέπει να τα αραιώσεις πριν σε ένα έλαιο βάσης και να τσεκάρεις 24 ώρες πριν από την εφαρμογή, σε ένα κρυφό σημείο του δέρματός σου, το ότι δεν σου δημιουργούν αλλεργική αντίδραση. 

> Διάβασε ακόμα: Tι πρέπει να κάνεις στα μαλλιά σου μέχρι το καλοκαίρι

- Επίλεξε το σωστό σαμπουάν. Ένα εξειδικευμένα κομμωτηριακό ή παραφαρμακευτικό προϊόν θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε άλλο ευρείας χρήσης.

- Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με βιταμίνες. Μια πολυβιταμίνη που περιέχει στη σύνθεσή της σίδηρο, φολικό οξύ και ψευδάργυρο είναι ό,τι πρέπει. Η βιοτίνη, τα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα ενδέχεται επίσης να βοηθήσουν. Πριν τη λήψη οποιουδήποτε σκευάσματος, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

- Αναζήτησε πληροφορίες για τη μινοξιδίλη. Το FDA, δηλαδή ο 'αμερικανικός ΕΟΦ', έχει εγκρίνει την τοπική χρήση της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, που φαίνεται να βοηθάει στην τριχόπτωση. Μπορείς να συζητήσεις με τον γιατρό σου το αν η μινοξιδίλη μπορεί να λειτουργήσει στη δική σου περίπτωση.

- Οι ιατρικές θεραπείες. Σε κάποιες περιπτώσεις τριχόπτωσης μπορεί να βοηθήσει η από το στόμα χορήγηση φιναστερίδης. Επίσης, τα κορτικοστεροειδή, είτε από το στόμα είτε σε ενέσιμη μορφή. Τέλος, η χρήση του λέιζερ.

- Η μεταμόσχευση μαλλιών. Η τελική λύση έχει να κάνει με τη μεταφορά υγιών τριχοθυλακίων στις 'προβληματικές' περιοχές, από άλλα σημεία του κεφαλιού σου. Κι εδώ όμως θα πρέπει να προηγηθεί συζήτηση με τον γιατρό σου για να εξασφαλιστεί το ότι όντως η επέμβαση θα έχει επιτυχία και δεν θα σου αφήσει πληγές.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.