Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να κάνουν έναν άντρα να περνιέται για όμορφος. Πρώτος και καλύτερος το να ασχολείται με την εμφάνισή του, να περιποιείται τον εαυτό του - ναι, αυτό βγαίνει προς τα έξω. Μάλιστα, στην Ιταλία, σύμφωνα με μία έρευνα, φέτος σε σχέση με πέρυσι, τα ραντεβού για ξύρισμα και περιποίηση γενειάδας που κλείνονται μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικών ραντεβού, αυξήθηκαν κατά 116%, κάτι που δείχνει ότι τα ωραία γένια είναι 'must'.

Η ραγδαία αύξηση στα σχετικά ραντεβού, βέβαια, μπορεί να οφείλεται στην επιτυχία της πλατφόρμας και όχι στην τάση των αντρών να περιποιούνται τον εαυτό τους. Παρόλα αυτά, κι ενώ η διάδοση της 'έξυπνης εργασίας' έχει μειώσει τις περιστάσεις στις οποίες 'απαιτείται' να χρησιμοποιούμε προϊόντα styling για τα γένια, ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τη φροντίδα τους ψυχανεμιζόμαστε ότι υπάρχει.

Η διπλή ιεροτελεστία του ξυρίσματος και της περιποίησης προσώπου

Πλέον, πολλά μπαρμπέρικα προσφέρουν 'πακέτα' περιποίησης προσώπου που συνδυάζονται με ένα καλό ξύρισμα και διαρκούν, περίπου, 45 λεπτά. Αυτά, συνήθως, ξεκινούν με διπλό καθαρισμό προσώπου και απολέπιση, συνεχίζουν με μασάζ που αναζωογονεί και τονώνει το περίγραμμα στην περιοχή των ματιών, ενώ ολοκληρώνεται με μία 'έκρηξη' από προϊόντα που ενυδατώνουν και φωτίζουν την επιδερμίδα.

Getty Images

Βούρτσες και προϊόντα styling για γένια

Δεν είναι όλα τα γένια ίδια, ενώ, ανάλογα με το μήκος τους, απαιτούν άλλα εργαλεία και διαφορετική προσοχή. Για να groomάρεις τα γένια σου, πάντως, δηλαδή για να 'ισιώσεις' τις γραμμές στον λαιμό, τα μάγουλα και τα πλαϊνά, ό,τι μήκος και αν έχουν, ο ιδανικός συνδυασμός είναι αυτός ενός διαφανούς ζελ ξυρίσματος και μίας ειδικής χτένας (ή βούρτσας, για πιο κοντά γένια), που θα επιτρέπουν στο ξυράφι σου να 'πάρει' ακριβώς και μόνο τις τρίχες που περισσεύουν.

> Διάβασε ακόμα: Ωδή στο Old Spice

Οι καλύτερες ξυριστικές και κοπτικές μηχανές

Από όλες όσες κυκλοφορούν στην αγορά εκείνες που κερδίζουν, στα σημεία, είναι αυτές που όχι μόνο είναι ταχείς, αποτελεσματικές και δεν ερεθίζουν το δέρμα, αλλά την ίδια στιγμή μπορούν να προσαρμοστούν και σε ειδικές ανάγκες, π.χ. στο τριμάρισμα και άλλων περιοχών, εκτός του προσώπου, όπως η ηβική που είναι, όπως και να το κάνουμε, μια πιο ευαίσθητη υπόθεση. Ψάξε, λοιπόν, για μία μηχανή που και να κόβει και να ξυρίζει και, γενικώς, να εμπίπτει στην κατηγορία των all-in-one.

> Διάβασε ακόμα: Όλοι μιλούν για το μουστάκι του Zac Efron

Το look του σκληρού αρσενικού

Για να δημιουργήσεις ένα look 'σκληρού αρσενικού', όπως αυτό που το έχεις κατά καιρούς συνδυάσει με τον Chris Hemsworth, τον David Beckham ή τον Bradley Cooper, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι απλά, καθώς τα γένια έχουν περίπου το ίδιο μήκος σε όλο το πρόσωπο.

Getty Images

Ξεκίνα το τριμάρισμα με μια καλή κοπτική μηχανή τύπου multi trimmer με φορά κόντρα στην επιδερμίδα, δουλεύοντας από τα κάτω προς τα πάνω του προσώπου. 

Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα του άλλου χεριού σου από αυτό με το οποίο κρατάς την κοπτική μηχανή για να τεντώνεις το δέρμα σου σε όσα μέρη του προσώπου σου απαιτούν πιο προσεκτικό τριμάρισμα.

Μιας και κάτω από τα χείλια και στο πηγούνι σου οι τρίχες των γενιών το πιο πιθανό είναι να φυτρώνουν προς διάφορες κατευθύνσεις, σιγούρεψε το ότι τις τριμάρεις πάντα κόντρα στη φορά τους.

Ένα τελευταίο tip: Αν τα γένια σου είναι πολύ πυκνά, το πιο πιθανό είναι να δείχνουν περιποιημένα όταν είναι τριμαρισμένα σε κοντό μήκος, ενώ αν είναι πιο αραιά, σε λίγο πιο μακρύ (ή τελείως ξυρισμένα). Αυτό, βέβαια, δεν είναι κανόνας χωρίς εξαιρέσεις, αλλά γενικά ισχύει.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.