Λευκό πουκάμισο με αυτά τα αρώματα

Τα αντρικά αρώματα που μοσχοβολούν καθαριότητα και αναδεικνύουν τη γοητεία ενός φρεσκοσιδερωμένου λευκού πουκαμίσου.

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα λευκό πουκάμισο -το πιο απαραίτητο και διαχρονικό κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας, κατά πώς λένε κάποιοι που 'γνωρίζουν'- όταν είναι φρεσκοπλυμένο, καλοσιδερωμένο και έχει πάνω σου τέλεια εφαρμογή. Έχεις αναλογιστεί, όμως, για το αν υπάρχουν κάποια αντρικά αρώματα που να το αναδεικνύουν; Η απάντηση είναι θετική, καθώς η πρόσληψη της εικόνας μας από τους άλλους δεν γίνεται μόνο μέσω της όρασής τους, αλλά αποτελεί μια πολυαισθητηριακή εμπειρία. Οπότε πάντα  ανακύπτει ένα ζήτημα του τύπου 'τι άρωμα για τι ρούχο'. Όσον αφορά το οσφρητικό σετάρισμα του λευκού πουκαμίσου, βέβαια, το λύσαμε με τις  πέντε επιλογές που ακολουθούν. 

Το Original Vétiver του οίκου Creed 

Λευκό πουκάμισο με αυτά τα αρώματα

Συνδυάζει τη ζεστασιά και τα αισθησιακά κύματα που απελευθερώνουν η ρίζα του βετιβέρ και τα ανατολίτικα ξύλα με τη φρεσκάδα και τις σπινθηροβόλες νότες του μανταρινού, του νεραντζιού και του περγαμόντου. Κι ενώ η 'καρδιά' του είναι πράσινη και πικάντικη, η κλασική υπογραφή του οίκου Creed αποκαλύπτεται στο τελείωμά του που αναδίδει μασκ και γκρίζο κεχριμπάρι.

Το Le Musc & La Peau του οίκου Pierre Guillaume

PERFUME

Το συγκεκριμένο άρωμα 'βελτιώνει' τον αισθησιασμό της φυσικής μυρωδιάς του καθαρού δέρματος. Ο φρέσκος και 'μασκ-ικός' αρωματικός χαρακτήρας του είναι εμπλουτισμένος με φασόλια τόνκα, ιλάνγκ-ιλάνγκ, δεντρολίβανο και βανίλια.

L'Eau d'Issey Pour Homme Eau & Cèdre του οίκου Issey Miyake

PERFUME

Η σύνθεσή του είναι απλή και μέσα στη ζωντάνια, με το υδάτινο στοιχείο να κάνει κοντράστ με το 'στεγνό' ξύλο του κέδρου, κάνοντάς το να αποκαλύψει τη ζωτική ουσία των χυμών του. Παράλληλα, η πυρακτωμένη φρεσκάδα του κάρδαμου, το βετιβέρ και το πατσουλί, απογειώνουν την 'υγρή συμφωνία'.

> Διάβασε ακόμα: CK Everyone, ένα άρωμα για όλ@

Το Blanche του οίκου Byredo

PERFUME

Το συγκεκριμένο εικονικό άρωμα έλκει το όνομά του από το par excellence χρώμα που δεν είναι χρώμα, αναδίδοντας μυρωδιές από ντελικάτα άνθη, αλδεΰδες, σανδαλόξυλο και μασκ, που φέρνουν στον νου την εικόνα ενός καθαρού σώματος, ντυμένου στα άσπρα.

> Διάβασε ακόμα: Ωδή στο Old Spice

Η Colonia Pura του οίκου Acqua di Parma

PERFUME

Μια κολόνια ελαφριά και φωτεινή, που αποπνέει μια διακριτική κομψότητα και εμμένει στα απολύτως ουσιώδη. Οι πρώτες αρωματικές νότες της που γίνονται αισθητές είναι αυτές του περγαμόντου, του πορτοκαλιού και του νεραντζιού. Η λουλουδένια καρδιά της αναδίδει τα αρώματα του αραβικού γιασεμιού και του νάρκισσου, ενώ στη βάση της βρίσκουμε τις σοφιστικέ νότες του πατσουλιού, του ξύλου κέδρου και του μάσκ.

Από: Esquire IT

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.