Ήρθε η ώρα να σε περιποιηθείς, όπως οι Σκανδιναβοί

Μινιμαλισμός για αστείρευτη γοητεία. Άκου τους Σκανδιναβούς και δε θα χάσεις.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 15 Ιανουαρίου 2024

Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν μία γοητεία που εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς, στα πάντα. Για την ακρίβεια, δίνουν προσοχή στα πιο απλά και καθημερινά αλλά και στα βασικά, όπως η κουλτούρα, το στιλ, η ζωή και η ομορφιά

Η περιποίηση και η ευεξία, είναι φυσικά εξίσου πολύ σημαντικά για τους Σκανδιναβούς, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Ε λοιπόν, μήπως ήρθε η ώρα να περιποιηθείς και εσύ τον εαυτό σου όπως οι Σκανδιναβοί;

Για αρχή, ξεκίνα δίνοντας προτεραιότητα στην ευεξία και τη χαλάρωση. Οι Σκανδιναβοί έχουν στην κουλτούρα τους τα θέρετρα και τα σπα, τα οποία τιμούν πολύ συχνά με την παρουσία τους. Το Βάρμπεργκ, νότια του Γκέτεμποργκ, για παράδειγμα, είναι ένα μικρό θέρετρο διακοπών, το οποίο το καλοκαίρι κατοικείται από σέρφερς και το οποίο γιορτάζει, μέσω μιας πολύ υποβλητικής ιστορικής λουτρικής εγκατάστασης, την κουλτούρα της "bastu", της σάουνας, μιας πρακτικής βαθιά ριζωμένης στα σουηδικά έθιμα. Από το στέγνωμα λοιπόν των εκεί φυκιών στην παραλία, ο Mats Johansson και η σύζυγός του, Monika Kylen, έχουν δημιουργήσει μία μάρκα προϊόντων περιποίησης δέρματος και σώματος, τη La Bruket, που έχει πολλά και διαφορετικά πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα για χέρια, χείλη αλλά και πρόσωπο. Η Nourishing Face Mask για παράδειγμα, είναι μία θρεπτική μάσκα προσώπου, της οποίας η φόρμουλα αναμειγνύει συμβιωτικά φυσικά συστατικά που περιλαμβάνουν pre, pro, post-βιοτικά, βούτυρο βρώμης και ceramides. 

La BruketEsquire IT

Η βιώσιμη προσέγγιση της ζωής και η φιλική προς τους vegan νοοτροπία είναι θέματα που βρίσκονται επίσης πολύ κοντά στην καρδιά του σκανδιναβικού πληθυσμού. Η μάρκα Maria Nila μεταφράζει αυτό το κοινό αίσθημα ερευνώντας συνεχώς νέα συστατικά και νέες συσκευασίες με πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η σειρά Minerals λοιπόν, είναι μία συλλογή styling που αποτελείται από πέντε πλήρως vegan κεριά. Τα ονόματα είναι εμπνευσμένα από τη σουηδική φύση και τα ορυκτά της, τα οποία χαρακτηρίζουν κάθε προϊόν με τις ιδιότητές τους. Το Gabbro είναι το κερί που στεγνώνει γρήγορα και διαρκεί πολύ ενώ μοιάζει ιδανικό για κοντά μαλλιά. Επιπλέον, έχει ένα πολύ δυνατό κράτημα χαρίζοντας ματ φινίρισμα.

Maria NilaEsquire IT

O Ben Gorham έχει αφιερώσει τη ζωή του στα αρώματα, ιδρύοντας το 2006 στη Στοκχόλμη τη μάρκα Byredo. Και κάπως έτσι, ο Gorham συνδυάζει την πολυτέλεια με τις καλύτερες πρώτες ύλες. 

ByredoEsquire IT

Τέλος, στη λίστα αυτή της περιποίησης δε θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε τις κολώνιες της Colekt. Περήφανη για τη vegan και genderless προσέγγισή της στην ομορφιά, η μάρκα αυτή σημαίνει τρία πράγματα: άρωμα, περιποίηση δέρματος και περιποίηση σώματος. Η σειρά Cologne Concentreé παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας τόσο vegan όσο και φυσικά συστατικά για τη δημιουργία τριών ξεχωριστών αρωμάτων. Το Persona, το Void και το La Chambre που είναι ένα κρεμώδες και γαλακτώδες άρωμα με νότες ροζ πιπεριού και λεβάντας. 

ColektEsquire IT

Με πληροφορίες από Esquire IT 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.