Νέα τεχνική λεύκανσης υπόσχεται δόντια πιο λευκά κι από του Roberto Firmino

Ερευνητές ανακάλυψαν μία νέα πιο ασφαλή μέθοδο, που δεν επηρεάζει αρνητικά την καλή υγεία της οδοντοστοιχίας σου.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 20 Ιουλίου 2018

Εκτός από τo αστείo κούρεμα του Neymar -προτού κουρευτεί σαν άνθρωπος- στα αποδυτήρια της εθνικής Βραζιλίας στο Μουντιάλ υπήρχε και κάτι ακόμη που τραβούσε τα βλέμματα, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις τρίχες του επιθετικού της Paris Saint-Germain.

Και αυτό δεν ήταν άλλο από την πάλλευκη οδοντοστοιχία του Roberto Firmino.

Νέα τεχνική λεύκανσης υπόσχεται δόντια πιο λευκά κι από του Roberto Firmino

Άνετα θα μπορούσε να πηγαίνει στον ίδιο οδοντίατρο με τον Ross από τα Φιλαράκια.

ΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ένα τέλειο χαμόγελο είναι μία από τις πιο πρόσφατες εμμονές των αντρών παγκοσμίως- ειδικά στις ΗΠΑ και θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ακόμη και κοινωνικό φαινόμενο. Η κατανάλωση καφέ, το τσιγάρο, τα ζαχαρώδη ροφήματα συγκαταλέγονται μεταξύ των εχθρών μίας  λαμπερής οδοντοστοιχίας και ενός αστραφτερού χαμόγελου, με αποτέλεσμα οι λίστες των οδοντιάτρων να γεμίζουν με ραντεβού για λεύκανση. 

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι εκείνη στην οποία χρησιμοποιείται υπεροξείδιο του υδρογόνου στην επιφάνεια των δοντιών. Όταν ενεργοποιείται το μπλε φως, οι βρώμικες ουσίες στα δόντια εξαλείφονται. Υπάρχει ωστόσο και μια αντένδειξη: μπορεί να αφαιρεθεί και μέρος του σμάλτου των δοντιών, καθιστώντας τα πιο εύθραυστα.

Ομάδα από το πανεπιστήμιο Concordia στο Κεμπέκ του Καναδά και συγκεκριμένα στο τμήμα Chemical and Materials Engineering, δούλεψε πάνω σε μια καινούρια μέθοδο λεύκανσης, που ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες. Σε αυτή, τα νανοσωματίδια του υπεροξείδιου υδρογόνου αντικαθίστανται από διοξείδιο του τιτανίου, που σε συνδυασμό με το μπλε φως χαρίζει λευκότερο χρώμα, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά το σμάλτο. Και αυτή είναι σίγουρα μια είδηση που θα μας κάνει όλους να χαμογελάμε πιο πλατιά. 

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

5 τρόποι για να επιβραδύνεις την τριχόπτωση

Τα μυστικά των δερματολόγων για να κρατήσεις τα μαλλιά στο κεφάλι σου για όσο περισσότερο γίνεται.

Υπάρχει λόγος που ο Doctor Woo είναι ο καλύτερος tattoo artist του Hollywood

Φοβερά σχέδια, ακόμα πιο φοβερό πελατολόγιο