Υπάρχει ένα αντρικό χτένισμα που παραπέμπει απευθείας στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, στα αρσενικά παλαιάς κοπής και στις black tie εμφανίσεις. Ο λόγος για το slicked-back, το hairstyle που θέλει τα μαλλιά ίσια και χτενισμένα προς τα πίσω, άλλοτε με ανάλαφρο τρόπο και ματ αποτέλεσμα και άλλοτε με πιο στιλιζαρισμένο και λαμπερό. Βασική προϋπόθεση, το μήκος των μαλλιών να κυμαίνεται από εκείνο του κλασικού κοντού κουρέματος μέχρι του μεσαίου καρέ. Την αριστοκρατική φινέτσα του μάς υπενθύμισαν πρόσφατα οι Brad Pitt και Leonardo DiCaprio στην πρεμιέρα της νέας τους ταινίας, Once Upon A Time In Hollywood σε σκηνοθεσία Quentin Tarantino στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το slicked-back hairstyle σε οκτώ βήματα

  1. Τα μαλλιά πρέπει να λουσμένα και καθαρά. Τα ταμπονάρεις απαλά με μία καθαρή πετσέτα για να απορροφηθεί η υγρασία, χωρίς να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι.
  2. Στη συνέχεια, χτενίζεις τα μαλλιά πρώτα στις άκρες και μετά στην κορυφή για να αποφύγεις το "σπάσιμο" της τρίχας και να διευκολύνεις το ξεμπέρδεμα.
  3. Αφού τα χτενίσεις, τα αφήνεις να "ξεκουραστούν" και να στεγνώσουν κατά το ήμισυ με φυσικό τρόπο. Να είναι στο περίπου, 50% στεγνά, 50% νωπά.
  4. Επιλέγεις το προϊόν styling ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να έχει το χτένισμά σου. Μία καλή επιλογή είναι μία πάστα ή πομάδα με ματ φινίρισμα. Αν πάλι η γυαλάδα δεν σε ενοχλεί, συνδύασε την πάστα με ένα ζελέ.
  5. Άπλωσε μία μικρή ποσότητα του προϊόντος στην εξωτερική επιφάνεια των μαλλιών και περίμενε για 15 με 20 δευτερόλεπτα.
  6. Έπειτα, άπλωσε με τα δάχτυλα σου το προϊόν σε όλο κεφάλι κάνοντας με αργές και απαλές κινήσεις μασάζ.
  7. Χτένισε τα μαλλιά με κατεύθυνση από το μέτωπο προς τον αυχένα, είτε σχηματίζοντας χωρίστρα στο πλάι, είτε πηγαίνοντάς τα όλα προς τα πίσω.
  8. Ολοκλήρωσε με λακ για να ενισχύσει την "αντοχή" του χτενίσματος και απόφυγε να αγγίζεις τα μαλλιά σου με τα χέρια.