Τα φυσικά μαλλιά είναι η μεγάλη τάση στο αντρικό hairstyling

Τα προϊόντα styling είναι ξεπερασμένα. Τουλάχιστον, για τη φετινή σεζόν. Τουλάχιστον, για όσους έχουν λίγο μαλλί παραπάνω.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 02 Νοεμβρίου 2020

Από το ζελέ στον αφρό και από εκεί στο κερί, τον πηλό, την πομάδα και την πάστα. Το δυνατό κράτημα, ώστε τα μαλλιά να δείχνουν προσεγμένα και το χτένισμα να διαρκεί όσο περισσότερο γίνεται, είναι το ζητούμενο σχεδόν σε όλα τα αντρικά προϊόντα styling, που διακρίνονται κυρίως για την πυκνή και βαριά υφή τους. Φέτος, ωστόσο, κάτι φαίνεται να αλλάζει στο αντρικό hairstyling.

Μία από τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν, που παρατηρείται κυρίως σε όσους έχουν μακριά μαλλιά, ποντάρει στο natural look και αποποιείται καθετί στιλιζαρισμένο. Η φυσικότητα έχει τον πρώτο λόγο και κάποιοι διάσημοι κύριοι από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού την έχουν ήδη υιοθετήσει.

Τα φυσικά μαλλιά είναι η μεγάλη τάση στο αντρικό hairstyling
Timothée Chalamet - Jake Gyllenhaal

Το να είναι τα μαλλιά σου φυσικά, αλλά και κομψά πετυχαίνεται με δύο τρόπους: Πρώτον, αν δεν χρησιμοποιήσεις απολύτως τίποτα - λούζεσαι, τα στεγνώνεις με το πιστολάκι και παράλληλα, τα ξεμπερδεύεις με τα δάχτυλα σου αντί να τα χτενίσεις.

Δεύτερον, με προϊόντα που έχουν ελαφριά σύνθεση για ανάλαφρο, επιμελώς ατημέλητο αποτέλεσμα. Το ίσως πιο γνωστό εξ αυτών είναι το σπρέι θαλασσινού αλατιού, που ενδείκνυται για όλους τους τύπους μαλλιών, τιθασεύοντας τις μπούκλες στους σγουρομάλληδες και δίνοντας κίνηση, δημιουργώντας ένα wavy look σε εκείνους που η τρίχα τους είναι ίσια. Ένα ακόμα προϊόν για φυσικό αποτέλεσμα είναι η κρέμα διαμόρφωσης, που προσφέρει ελαφρύ κράτημα με διακριτική λάμψη ή με ματ αποτέλεσμα. 

Όποιον από τους δύο τρόπους κι αν επιλέξεις, φρόντισε να μην αμελείς τη σωστή, καθημερινή περιποίηση των μακριών μαλλιών σου, ώστε να είναι και υγιή και λαμπερά και να δείχνουν όμορφα, ακόμα κι όταν υιοθετείς ένα φυσικό look.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα