Σαπούνι ξυρίσματος, η σωστή επιλογή

Κανένας αφρός δεν μπορεί να συγκριθεί με την υψηλή ποιότητα και προστασία που προσφέρει στο δέρμα ένα σαπούνι.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 14 Ιανουαρίου 2021

Με την μόδα των μπαρμπέρικων να συνεχίζει να γνωρίζει άνθιση όχι μόνο στα μέρη μας, αλλά παγκοσμίως και να αποτελεί τη νούμερο ένα τάση στο grooming, ο παραδοσιακός τρόπος ξυρίσματος έχει επανέλθει τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο και μαζί όλα τα παρελκόμενά του, από τα pre shave oils μέχρι το σαπούνι. Για τα πρώτα σου έχουμε μιλήσει εδώ αναλυτικά. Για το δεύτερο, ξεκινάμε ευθύς αμέσως.

Μπορεί για ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου, η πλειοψηφία των αντρών να χρησιμοποιεί τον αφρό/κρέμα ξυρίσματος, ωστόσο το σωστό προϊόν για ένα άνετο και ολοκληρωμένο ξύρισμα είναι το σκληρό σαπούνι που εμφανισιακά είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των χεριών. 

Οδηγίες χρήσης

Σαπούνι ξυρίσματος, η σωστή επιλογήΤο σαπούνι ξυρίσματος απαιτεί μερικές σταγόνες νερού για να δημιουργηθεί ο επιθυμητός αφρός και τη χρήση ενός πινέλου, το οποίο πρώτα έχεις βρέξει με ζεστό νερό, για να απλωθεί στη συνέχεια στο πρόσωπο. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αφρός που παράγεται από το σαπούνι είναι πολύ πιο λείος και απαλός από εκείνον της κρέμας, με αποτέλεσμα το ξυράφι να γλιστράει πιο εύκολα και η επιδερμίδα να προστατεύεται καλύτερα από τυχόν ερεθισμούς και τραυματισμούς.

Όσον αφορά στη σύστασή του, καλό θα ήταν να αποφύγεις κάποιο που μπορεί να περιέχει οινόπνευμα, σιλικόνη, parabens ή άλλα συνθετικά συστατικά και να επενδύσεις σε φυσικές φόρμουλες που αποτελούνται κυρίως από φυσικά συστατικά και έλαια όπως shea butter, argan oil, jojoba, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, αλλά και από αιθέρια έλαια όπως είναι η λεβάντα και ο ευκάλυπτος που έχουν καταπραϋντική δράση. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα