Πολλοί είναι εκείνοι που πειραματίζονται και τολμούν στιλιστικά. Ελάχιστοι όμως καταφέρνουν να περιβάλλουν την εκκεντρικότητά τους με ένα κομψό, στιλάτο περιτύλιγμα. Ένας απ' αυτούς είναι σίγουρα ο Brad Pitt, που στα 56 του χρόνια έχει δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα από περίεργα κουρέματα μέχρι πλατινέ βαφές μαλλιών. 

Μία σύντομη αναδρομή στις hairstyling επιλογές του αποδεικνύουν όχι μόνο ότι οι εναλλαγές στην εμφάνισή του ήταν και συνεχίζουν να είναι συχνές, υποδεικνύοντας τη χαμαιλεοντική φύση του, αλλά και ότι τίποτα δεν μπορεί να απειλήσει τη γοητεία του. 

Το κοντό με το λοφίο

Φρέσκο και νεανικό. Ακριβώς έτσι θα περιέγραφε κάποιος το hairlook του Brad Pitt όταν πραγματοποιούσε τα πρώτα του βήματα στο Χόλιγουντ στα 80s - ένα κούρεμα που το χαρακτήριζε το μήκος, η πυκνότητα και ο όγκος με τη μακριά φράντζα στο πλάι.

 

 

 

Το φιλαριστό μακρύ καπελάκι

Έντονο φιλάρισμα με "σκληρές" ψαλιδιές στο μακρύ καπελάκι που λάνσαρε τη δεκαετία του 1990.

 

 

 

 

 

Το πλατινέ buzz cut

Η ίσως πιο εκκεντρική επιλογή του έγινε το 2005 όταν αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά του πλατινέ και να επενδύσει σε ένα από τα πιο διαχρονικά αντρικά κουρέματα, το buzz cut. 

 

 

 

To undercut

Τέσσερα χρόνια μετά, το 2009, συμμετείχε στο "Άδωξοι μπάσταρδοι" του Quentin Tarantino, για χάρη του οποίου υιοθέτησε ένα πιο "επιθετικό" με στρατιωτικές καταβολές κούρεμα, το undercut με τα μαλλιά στα πλαϊνά να είναι έντονα τριμαρισμένα ενώ εκείνα της κορυφής πιο μακριά και πυκνά.

 

 

 

Το μακρύ καρέ

Το 2013 επέστρεψε σε πιο γνώριμα μονοπάτια: μακρύ καρέ με ξανθές ανταύγειες και χωρίστρα στη μέση - ένα hairlook που θυμίζει εκείνο του Kurt Cobain. 

 

 

Και δύο πρόσφατα κουρέματα του Pitt που έγιναν trend.

Η χαίτη

Για το "Κάποτε στο Χόλιγουντ" του Quentin Tarantino, που διαδραματιζόταν το καλοκαίρι του 1969, o Pitt αναγκάστηκε να μακρύνει τα μαλλιά του και να υιοθετήσει ένα κοντό καρέ που παρέπεμπε στη θρυλική χαίτη των 80s, αλλά στην πιο κομψή εκδοχή της.

Το μεσαίου μήκους καρέ

Ο ηθοποιός δεν αρκέστηκε όμως στην χαίτη. Μάκρυνε κι άλλο τα μαλλιά του και υιοθέτησε ένα επιμελώς ατημέλητο μεσαίου μήκους καρέ με φιλαριστές άκρες και τις χαρακτηριστικές ξανθές ανταύγειες που τον συντροφεύουν εδώ και χρόνια. 


Φωτογραφίες © Getty Images