Ποιότητα κατασκευής με τα υψηλότερα ελβετικά standards, κορυφαία υλικά που δε δέχονται εκπτώσεις, εξονυχιστικός έλεγχος και πιστοποιήσεις που μονάχα λίγα brands καταφέρνουν να πάρουν στον πλανήτη. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τα ρολόγια της Rolex να ξεχωρίζουν και να πιάνουν τόσο υψηλές τιμές εδώ και δεκαετίες. Φυσικά, σήμερα πια, το όνομα και μόνο της ωρολογοποιίας με έδρα τη Γενεύη αποτελεί συνώνυμου του κύρους. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν να κάνουμε λόγο για το πιο οικονομικό μοντέλο ενός τόσο πολυτελούς brand; Ή μάλλον για να το πούμε πιο σωστά: Υπάρχουν οικονομικές λύσεις που φέρουν το όνομα της Rolex;

Σε μία παρουσίαση για τα καλύτερα νέα ρολόγια του διάσημου brand τα τελευταία χρόνια -εκεί όπου κορυφαίοι εκπρόσωποί της τέχνης της ωρολογοποιίας, όπως το Daytona, το Submariner και το Explorer δίκαια ξεχωρίζουν- θα ήταν, ίσως, λογικό να αφήσει κανείς εκτός ένα μοντέλο όπως το Rolex Oyster Perpetual 39 Oystersteel M114300-0004. Θα είχε όμως μόλις διαπράξει ένα μεγάλο σφάλμα. Γιατί το λατινικό ρητό "Citius, Altius, Fortius” που προκρίνει συνεχώς μεγαλύτερες επιδόσεις, δεν ταιριάζει παντού και πάντα.

Για όλες τις περιστάσεις, για όλα τα outfits

Έτσι, μπορεί το Oyster Perpetual 39 μπορεί να μη διαθέτει τις εντυπωσιακές επιδόσεις των υπολοίπων, καθώς δεν μπορεί να καταδυθεί σε τόσο βαθιά νερά όσο οι άλλοι κορυφαίοι εκπρόσωποι της Rolex, παραμένει όμως μία εξαιρετική λύση για οποιονδήποτε θέλει ένα ρολόι που ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και με όλα τα outfits. Μπορεί, λοιπόν, το μοντέλο να υπάρχει εδώ και δεκαετίες, το 2015 όμως παρουσιάστηκε με κάσα 39 mm (αντί για 36mm), μπρασελέ τύπου oyster και δείκτες με λεπτομέρειες που έχουν δουλευτεί στο χέρι σε μπλε, grape red και dark rhodium χρώματα. Μία επανασχεδίαση, δηλαδή, που το έκανε να ξεχωρίσει.

Όσο για την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, για το πόσο τελικά κοστίζει το πιο οικονομικό Rolex της αγοράς, η απάντηση ίσως ξαφνιάζει, καθώς θα χρειαστεί κάποιος να διαθέσει περίπου 5.000 ευρώ για να το κάνει δικό του. Σίγουρα, δεν πρόκειται για μία εύκολη αγορά, μην ξεχνάς όμως ότι ένα τέτοιο ρολόι σε συντροφεύει μία ολόκληρη ζωή.


φωτογραφία © Getty Images