Το Grand Prix στο Μουγκέλο της Τοσκάνης μπορεί να έληξε με την επεισοδιακή νίκη του Lewis Hamilton και της Mercedes μέσα στο σπίτι της Ferrari, για τη Scuderia όμως υπήρξε ένας πραγματικός σταθμός. Πριν από λίγες ώρες, τα αγωνιστικά χρώματα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έτρεξαν για χιλιοστή φορά στις πίστες της Forumula 1. Μία επέτειος, δηλαδή, που η Hublot φρόντισε να μην πάει χαμένη. 

Η ελβετική ωρολογοποιία από το 2011 μέχρι σήμερα εμφανίζεται σταθερά τόσο στο αμάξωμα των αγωνιστικών Ferrari της F1 όσο και στα κράνη των πιλότων της. Η στενή, λοιπόν, αυτή σχέση δεν θα μπορούσε παρά να τονιστεί με μία τόσο σημαντική αφορμή: Η νέα συλλογή θα έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο Big Bang Ferrari 1000 GP, θα αποτελείται από δύο διαφορετικά ρολόγια, τα οποία θα κατασκευαστούν σε 20 κομμάτια το καθένα ως μία υπενθύμιση στη χρονιά (σ.σ: 2020) η  Scuderia έσπασε το φράγμα των 1000 αγώνων.

Ο μηχανισμός Unico Manufacture της Hublot είναι κινητήριος δύναμη πίσω από τα Big Bang που θα φέρουν την επιγραφή "1000 GP" και θα έχουν αυτονομία 72 ωρών. Όσον αφορά το design τώρα, η μακρά παράδοση της Ferrari βρίσκεται στο πρώτο πλάνο: Στο ένα μοντέλο το δέρμα πέκαρι και η κάσα των 45 mm από πλατίνα κλέβουν την παράσταση.

Ενώ στο άλλο, το υλικό που χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν τα κεραμικά φρένα των αγωνιστικών Ferrari είναι εκείνο που δεσπόζει σε ένα κατάμαυρο μοντέλο που αποτελεί φόρο τιμής τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον της Scuderia.