Τα ρολόγια της περιπέτειας

Καταδυτικά, αγωνιστικού τύπου, pilot ή γενικά σχεδιασμένα για περιπέτειες, τα ρολόγια του φετινού καλοκαιριού είναι έτοιμα για στιγμές υψηλής αδρεναλίνης.

Πώς μπορεί το ρολόι να αποτελέσει δείγμα -πέρα από το στυλ σου- για το τι τύπος είσαι; Όταν είναι σχεδιασμένο για περιπέτεια, τα συμπεράσματα βγαίνουν από μόνα τους. Αρκεί ένας από τους παρακάτω -κομψούς και ταυτόχρονα ανθεκτικούς- χρονογράφους στον καρπό σου.

Longines Legend Diver Watch

Τα ρολόγια της περιπέτειαςΑπόγονος ενός θρυλικού ρολογιού καταδύσεων της δεκαετίας του ’60, το νέο μοντέλο της δημοφιλούς συλλογής αναβίωσης εμβληματικών ρολογιών Heritage της Longines, είναι μια ωδή στη vintage αισθητική.

Κινούμενo στις καθαρές γραμμές του πρωτότυπου μοντέλου, αλλά εμπλουτισμένo με τη σύγχρονη τεχνογνωσία της μάρκας, το νέο Legend Diver Watch με κάσα 42mm, κιβωτιόσχημο κρύσταλλο ζαφειριού, δύο βιδωτές κορώνες και βιδωτή πλάτη στην κάσα για μέγιστη στεγανότητα μέχρι τα 300m και ένα εντυπωσιακό ντεγκραντέ μπλε καντράν ξαναγράφει τους κανόνες της vintage-inspired ωρολογοποιίας.

> Διάβασε ακόμη: Η Longines ποντάρει στο μαύρο

Longines HydroConquest

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 1Κομψότητα και άριστες επιδόσεις. Συνδυασμός συνυφασμένος με τη Longines, που φέρνει την υψηλή αισθητική στα μέτρα των άρτιων τεχνικών χαρακτηριστικών. Στην περίπτωση του HydroConquest, με την κάσα διαμέτρου 41mm, τη μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη με τον ένθετο κεραμικό δακτύλιο και τη στεγανότητα στα 300m, η γοητεία κρύβεται αλλού.

Ο νέος δίχρωμος συνδυασμός από ανοξείδωτο ατσάλι με ροζ PVD, το γκρι καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων και το ελαστικό λουράκι στο ίδιο χρώμα με το καντράν δίνουν νέο νόημα στο στυλ των καταδυτικών ρολογιών.

Ηamilton Khaki X-Wind Auto Chrono

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 2Σχεδιασμένο για να σκίζει τους αιθέρες, αλλά και για εκείνους που γεμίζουν με περιπέτειες τη ζωή τους, ο χρονογράφος Khaki Aviation X-Wind Automatic της Hamilton έρχεται ανανεωμένος με μια εμφάνιση που γράφει ώρες στο καντράν του στυλ.

Bold σε σχεδιασμό, με νέες χρωματικές παραλλαγές που εκτείνονται από το καντράν και το λουράκι μέχρι την κάσα, αυτό το υψηλής απόδοσης μοντέλο εντυπωσιάζει με τη 45mm διάμετρό του, την εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη και το αντιμαγνητικό σπείρωμα Silicon χαριζόντας έναν χρονογράφο δυναμικής αισθητικής.

Hamilton Khaki Aviation Converter Auto Chrono

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 3Ένα εργαλείο ακριβείας! Η Hamilton αναφέρεται στην προηγμένη τεχνολογία του ως εκείνη που αφιερώνεται στον εξελιγμένο αεροπόρο. Εκείνο, όμως, σχεδιάστηκε για τους λάτρεις της περιπέτειας εν γένει.

Το Khaki Aviation Converter Auto Chrono θέτει την προηγμένη τεχνολογία στο επίκεντρο και κάνει κρίσιμους υπολογισμούς χάρη στην περιστρεφόμενη στεφάνη αμφίδρομης κατεύθυνσης που μετατρέπει πόδια σε μέτρα ή μίλια σε χιλιόμετρα, μεταξύ άλλων, με μια ματιά.

Βάζοντας στην εξίσωση την αυτόματη κίνηση χρονογράφου H-21-Si με το ανώτερο αντιμαγνητικό hairspring και τη στιβαρή κάσα των 44mm έχετε έναν χρονογράφο icon.

> Διάβασε ακόμη: Τα κορυφαία -μέχρι στιγμής- ρολόγια της χρονιάς

Hamilton Khaki Navy Scuba Auto

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 4Εκεί που η πολυτέλεια συναντά την καταδυτική φιλοσοφία κατασκευής και σχεδίασης, εκεί το Khaki Navy Scuba Auto της Hamilton ετοιμάζεται να εξερευνήσει βυθούς ή να φιγουράρει στον καρπό ολοκληρώνοντας ένα resort look.

Αδιάβροχο στα 300m βάθος, αυτό το υψηλής αντοχής ρολόι σχεδιάστηκε σίγουρα για περιπέτειες έξω, μέσα αλλά και κάτω από το νερό.

Φορώντας ένα εξαιρετικά ευανάγνωστο μπλε καντράν και μια ευμεγέθη κάσα των 43mm, αφήνει στην κεραμική, χαραγμένη με ακριβείς αριθμητικές ενδείξεις στεφάνη να κλέψει την παράσταση χάρη στην υψηλή αντοχή της στα διαβρωτικά στοιχεία όπως η άμμος και το αλμυρό νερό.

Rado Captain Cook High Tech Ceramic (total black)

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 5Το DNA της Rado όπως αντικατοπτρίζεται σε ένα ρολόι. Το θρυλικό ρολόι Captain Cook ντύνεται εξ ολοκλήρου με high tech κεραμικό, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της εταιρείας που τη θέλει master των υλικών και έρχεται να φέρει την επανάσταση ως αποτέλεσμα πολλών ετών έρευνας και ανάπτυξης πάντα σε σύμπνοια με την ιστορία της Rado.

Κατασκευασμένο από την πρωτοποριακή μονομπλόκ κάσα της Rado από αντιχαρακτικό και υποαλλεργικό κεραμικό υψηλής τεχνολογίας, το πρώτο μοντέλο με κάσα 43mm και μπρασελέ από μαύρο high-tech κεραμικό είναι μια ωδή στην αρρενωπότητα.

Rado Captain Cook High Tech Ceramic (blue)

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 6Η δεύτερη εκδοχή του νέου Captain Cook High Tech Ceramic διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρώτο και φορά επίσης τον κορυφαίο μηχανισμό της Rado, τον calibre R734, ο οποίος είναι προικισμένος με το σπειροειδές ελατήριο Nivachron που προστατεύει το ρολόι από την επίδραση των μαγνητικών πεδίων, εξασφαλίζοντας ύψιστη ακρίβεια.

Με μια κάσα 43mm από plasma high-tech κεραμικό, το ίδιο υλικό με το μπρασελέ και στεφάνη με δακτύλιο από μπλε high-tech κεραμικό, δεν είναι να απορεί κανείς που ανήκει ήδη στα collector’s pieces.

Rado Captain Cook High Tech Ceramic (black-gold)

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 7Συνδυασμός αρρενωπότητας και σύγχρονης κομψότητας, η τρίτη εκδοχή του νέου Captain Cook High Tech Ceramic της Rado παίζει με τον διαχρονικό συνδυασμό μαύρου-χρυσού.

Κάσα διαμέτρου 43mm και μπρασελέ αφήνονται στη γοητεία του μαύρου high-tech κεραμικού με τη διαφορά ότι η περιστρεφόμενη ατσάλινη στεφάνη επιστρώνεται με ροζ χρυσό PVD και ολοκληρώνεται με έναν ένθετο δακτύλιο από μαύρο high-tech κεραμικό.

Hot asset: η κλεφτή ματιά που μας επιτρέπει μέσα από τα φιμέ κρύσταλλα ζαφειριού της μπροστινής και πίσω όψης στις εξαίσιες σκελετοειδείς λεπτομέρειες του μηχανισμού.

> Διάβασε ακόμη: Το σπάνιο Omega Speedmaster του Jeff Bezos που ταξίδεψε στο διάστημα

Tissot T-Race MotoGP Quartz Limited Edition

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 7Ένας χρονογράφος που μοιάζει βγαλμένος από την πίστα του MotoGP, το νέο μοντέλο T-Race MotoGP Quartz Limited Edition της Tissot γίνεται σύμβολο αξιοπιστίας και υψηλής ακρίβειας.

Με ένα σπορ καντράν σε μοτίβο κυψέλης που θυμίζει το ταχύμετρο της μηχανής, στεφάνη και κορώνα που παραπέμπουν στο δισκόφρενο και ένα αγωνιστικό λουράκι με τρύπες και κόκκινο γαζί, ο συγκεκριμένος χρονογράφος στα 43mm είναι έτοιμος για τον γύρο της νίκης.

Στεγανό στα 100m βάθος, με ένα υβριδικό λουράκι από δέρμα και καουτσούκ και διαθέσιμο στην περιορισμένη έκδοση των 4.999 τεμαχίων αφιερώνεται στους συλλέκτες των έντονων στιγμών.

Tissot Seastar 1000 Quartz Chrono

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 8Λάτρης των υδάτινων σπορ ή του δυναμικού τρόπου ζωής;

Ο χρονογράφος Seastar 1000 Quartz Chrono της Tissot σχεδιάστηκε για όλους. Εφοδιασμένο με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που είναι απαραίτητα για ένα ρολόι καταδύσεων, αυτό το στιβαρό μοντέλο δεν γνωρίζει από περιορισμούς.

Οι φωσφοριζέ μεγάλοι δείκτες και οι ενδείξεις των ωρών, η διαβάθμιση των λεπτών στη στεφάνη ανά λεπτό μέχρι τα 20 πρώτα λεπτά και έπειτα ανά πεντάλεπτο, η στεγανότητα στα 300m βάθος καθώς και το βιδωτό πίσω καπάκι της 45,5mm κάσας ανεβάζουν τον πήχη της ανθεκτικότητας και της αντοχής.

> Διάβασε ακόμη: Το στιλιστικά ευέλικτο Breitling του Adam Driver

Tag Heuer Formula 1

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 9Γεννημένο για να σπάει ρεκόρ. Το μοντέλο Formula 1 της Tag Heuer παίρνει τη νίκη με τον 43mm αγωνιστικό καντράν από ατσάλι και την εντυπωσιακή κεραμική στεφάνη του.

Το γκρι, τραχύ, ανάγλυφο καντράν του που θυμίζει άσφαλτο, σε συνδυασμό με τις έντονες κίτρινες ενδείξεις και τους δείκτες, όλα επιστρωμένα με το φωτοβόλο Super-LumiNova® προσφέρουν την απαραίτητη υψηλή ορατότητα που είναι αναγκαία στους φρενήρεις ρυθμούς.

Αδιάβροχο στα 200m και με ένα ατσάλινο μπρασελέ με διπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα, ο χρονογράφος της Tag Heuer αποδεικνύει πως σχεδιάστηκε για να "τρέχει" σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα