Σε περίπτωση που αναζητάς ένα αντρικό ρολόι εξαιρετικής εμφάνισης αλλά και με χαρακτηριστικά που το καθιστούν δυναμικό, διαχρονικό ή ακόμη και ιδανικό για κάθε περίσταση, παρακάτω θα βρεις τα κομμάτια που χρίζουν επένδυσης.

HAMILTON_Khaki Field Auto Chrono

Ανθεκτικότητα, ακρίβεια, στιβαρότητα. Χαρακτηριστικά που δύσκολα προσπερνιούνται από τους λάτρεις της ωρολογοποιίας, ειδικά όταν εκείνοι δηλώνουν ορκισμένοι εξερευνητές. Διαθέτοντας ένα εγχάρακτο σύμβολο στην πλάτη της κάσας των 44mm, το ρολόι Khaki Filed Auto Chrono της Hamilton αποτίει φόρο τιμής στη στρατιωτική κληρονομιά της εταιρείας και γίνεται ο ιδανικός συνοδοιπόρος σε υπαίθριες περιπέτειες χάρη στο άνετο, ευμέγεθες, δερμάτινο λουράκι που αγκαλιάζει τον καρπό.

Οι υπερυψωμένοι αριθμοί με επίστρωση Super Luminova® για εύκολη ανάγνωση και το εκτεταμένο αποθεματικό ισχύος 60 ωρών συμπεριλαμβάνονται στα plus ενός ρολογιού που, αν μη τι άλλο, κάνει εντύπωση.

HAMILTON_KHAKI FIELD TITANIUM Auto

Αν θα μπορούσε να του δοθεί ένας τίτλος, τότε εκείνος θα ήταν "Εν δράσει". Με έναν ονειρεμένο συνδυασμό lightweight λειτουργικότητας και military στυλ, το ρολόι Khaki Field Titanium Automatic της Hamilton είναι έτοιμο να αναλάβει δράση, προσφέροντας σε εκείνον που το φορά απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

Και ο λόγος; Η στιβαρή αλλά παράλληλα ελαφριά κάσα του, διαμέτρου 42mm, κατασκευασμένη από τιτάνιο. Με ένα καντράν επιστρωμένο με μαύρο PVD, δείκτες από μπεζ Super LumiNova® και ένα λουράκι στο κλασικό καφέ χρώμα του δέρματος, το συγκεκριμένο μοντέλο φέρνει την πατίνα του χρόνου στα μέτρα του σύγχρονου design.

> Διάβασε ακόμη: H Breitling φτάνει σε νέα ύψη

RADO_True Square Auto Open Heart

Μια εικόνα από το μέλλον. Μια ανοιχτή καρδιά που χτυπά στους χτύπους των υψηλών υλικών τεχνολογίας και στο eye-catching design της Rado. Tο True Square, το νέο έμβλημα της σειράς με το συγκεκριμένο τετράγωνο σχήμα, είναι το πρώτο ρολόι της εταιρείας του οποίου η κάσα κατασκευάζεται από ένα ενιαίο κομμάτι από high-tech κεραμικό.

Αντιχαρακτικής επιφάνειας και άνετου σχεδιασμού που δε "βαραίνει" τον καρπό, το μοντέλο με κάσα διαμέτρου 38mm και ενεργειακή αυτονομία 80 ωρών φέρνει το αύριο στο τώρα.

RADO_Captain Cook High-Tech Ceramic

Ήρθε για να φέρει ξανά την επανάσταση, να επανεφεύρει τα ρολόγια και να καθιερώσει ένα μοντέλο που δεν έχει προκάτοχο. Πρόκειται για το Captain Cook High-Tech Ceramic, ένα ρολόι αποτέλσμα πολυετών ερευνών και ανάπτυξης που κατάφεραν να φέρουν σε ισορροπία την παράδοση της Rado με τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης ωρολογοποιίας.

Αδιάβροχο στα 300m βάθος, με αυτονομία 80 ωρών, κάσα διαμέτρου 43mm και μια ανοιχτή πλάτη, που σου επιτρέπει να θαυμάζεις το μεγαλείο του premium μηχανισμού Rado calibre R734, αυτό το ρολόι της Rado περνά στην ιστορία.

LONGINES_Spirit

Μια ευφυής συνύπαρξη παρελθόντος και παρόντος. Ένας σύγχρονος χαρακτήρας που διατηρεί το καινοτόμο πνεύμα των πρωτοπόρων του χθες. Ένα ρολόι που θα υπενθυμίσει μέσα από τα κατορθώματα σημαντικών αντρών και γυναικών πως θέλει κουράγιο για να γράψεις ιστορία.

Το νέο μοντέλο Spirit της Longines με το πράσινο καντράν αντανακλά πλήρως τον περιπετειώδη χαρακτήρα της συγκεκριμένης σειράς. Η ευμεγέθης κορόνα, η υπερυψωμένη πατούρα γύρω από το κρύσταλλο, οι αραβικοί αριθμοί και οι ρομβοειδείς ενδείξεις της ώρας, όλα τυπικά στοιχεία των ιστορικών pilot ρολογιών, δίνουν νέα πνοή στη βαριά κληρονομιά της εταιρείας.

> Διάβασε ακόμη: Τα ρολόγια που ξεχώρισαν στα Όσκαρ της υψηλής ωρολογοποιίας

LONGINES_ Heritage Classic

Πώς το ρετρό γίνεται τόσο επίκαιρο; H Longines διατηρεί σε αυτό τα πρωτεία και με τη νέα εκδοχή του Ηeritage Classic, μια αναβίωση ενός ιστορικού μοντέλου του 1934, το σύγχρονο περνά μεμιάς στη ζώνη του διαχρονικού.

Αυτή τη φορά, με ένα μαύρο καντράν τύπου sector, κάσα διαμέτρου 38,5mm, χαρακτηριστικούς ομόκεντρους κύκλους που φιλοξενούν τις βασικές ενδείξεις ώρας και λεπτών και λεπτούς ασημί δείκτες, το ανανεωμένο μοντέλο αναδεικνύει την εξειδίκευση της Longines στην προσαρμογή του αυθεντικού στα σύγχρονα δεδομένα.

TAG HEUER_Aquaracer Professional 300

Ένα αυθεντικό "εργαλείο" καταδύσεων. Ένα εμβληματικό ρολόι των 80s που επανασυστήνεται μέσα από την ανανεωμένη εκδοχή του Aquaracer Professional 300 της Τag Heuer.

Χαρακτηριστικά όπως η βιδωτή κορόνα, ο μεγεθυντικός φακός στην ένδειξη ημερομηνίας τοποθετημένος από τη μέσα πλευρά του κρύσταλλου, ώστε να διατηρεί επίπεδη την εξωτερική πλευρά του, και η στεγανότητα στα 300 μέτρα βάθος είναι δεδομένα για ένα ρολόι που έχει μάθει να "βουτά" στα βαθιά. Συνυπολογίζοντας την ευμεγέθη κάσα διαμέτρου 43mm από ανοξείδωτο ατσάλι και τη χαρακτηριστική δωδεκάγωνη οδοντωτή στεφάνη, επιστρωμένες και οι δυο με μαύρη DLC, μιλάμε για ένα ρολόι "too cool to be true".

TAG HEUER_Monaco

Στα 70s, φιγουράριζε στον καρπό του Steve McQueen και ήταν λογικό να προκαλεί ντελίριο. Σήμερα, στη συλλεκτική εκδοχή του με το iconic μπλε καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων, γίνεται ωδή στο διαχρονικό και συνάμα cool στυλ των επαναστατών αντρών.

Το εμβληματικό Μonaco της Tag Heuer στο γνώριμο τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 39x39mm και με τη διαφανή πίσω όψη της κάσας να δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των χτύπων του Calibre Heuer 02 με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα παραμένει ένα μοντέλο που αξίζει να ανήκει στη συλλογή σας.

> Διάβασε ακόμη: Το ίσως πιο ευέλικτο στιλιστικά ρολόι του κόσμου

ΤISSOT_ Seastar2000 Professional

Υπάρχουν ρολόγια που πριν καλά καλά προλάβεις να αναλύσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, σε έχουν κερδίσει από την αρρενωπή εμφάνισή τους. Το Seastar2000 Professional της Tissot έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις του υποθαλάσσιου κόσμου και αυτό αντικατοπτρίζεται σε κάθε χαρακτηριστικό του.

Το μοναδικό καντράν με τους τρισδιάστατους κυματισμούς, η στιβαρή κάσα των 46mm, ο μηχανισμός Powermatic80 με αυτονομία 80 ωρών και το εξαιρετικά σπάνιο καπάκι από διαφανές ζαφείρι στην πίσω όψη της κάσας, κάτι που κάποτε φαινόταν "απειλητικό" για τα επίπεδα στεγανότητας, συνθέτουν ένα ρολόι που γοητεύει τους εραστές του νερού και όχι μόνο.

TISSOT_ PRX Powermatic 80

Τα 70s επέστρεψαν κι αυτό γιατί το coolness εκείνης της δεκαετίας το έχουμε πραγματικά ανάγκη. Η Τissot, πιστή στο πνεύμα της πιο stylish εποχής για τους άντρες, αναβαθμίζει ένα μοντέλο που έγραψε ώρες στις πίστες της ντίσκο πίσω στον χρόνο.

Το ανανεωμένο ρολόι PRX Automatic, λεπτεπίλεπτο, άνετο και φανερά αναβαθμισμένο, αφού πλέον φορά τον μηχανισμό Powermatic 80, βάζει τικ σε όλα τα κουτάκια του στυλ αλλά και της τεχνικής αρτιότητας.

Το χαραγμένο μπλε "ψηφιδωτό" στο καντράν, το σατινέ φινίρισμα και το ενσωματωμένο ατσάλινο μπρασελέ ενός link φέρνουν το ρετρό πάλι στη μόδα.

> Διάβασε ακόμη: Τα ρολόγια της περιπέτειας

TISSOT_Supersport Gent

Είναι το ρολόι που δεν μπορεί να λείπει από τη συλλογή ενός άντρα. Κλασικό, στιβαρό, κομψό μέσα στην απλότητά του. Με μια κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι διαμέτρου 44mm, στεγανότητα στα 100m βάθος και αναδιπλούμενο κούμπωμα με ασφάλεια και προέκταση κατάδυσης, το Supersport Gent της Τissot είναι σίγουρο πως θα γοητεύσει τους λάτρεις της περιπέτειας.

Από την άλλη, χάρη στο μαύρο καντράν, τη μαύρη στεφάνη αλλά και το σατινέ φινιρίσματος μπρασελέ, είναι δεδομένο πως δεν θα αφήσει ασυγκίνητους εκείνους που αγαπούν να ελίσσονται μεταξύ του απαιτητικού outdoor και του κομψού casual.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.