Μπορεί ο τρόπος που ντύνεται ο Michael Jordan να μη μοιάζει με αυτόν που ντύνονται οι μπασκετμπολίστες στις μέρες μας αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για το στυλ του, π.χ. ότι είναι ξεπερασμένο, ιδιαίτερο, συντηρητικό, παλιακό ή, το αντίθετο, πολύ προχωρημένο. Άλλωστε, η επιρροή του στον χώρο της μόδας παραμένει τρισμέγιστη, καθώς με το όνομα και το logo του έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία στην αγορά των sneakers (και όχι μόνο). Για να μην κάνουμε λόγο για το σκουλαρίκι-κρίκο που φοράει, που μας αρέσει πολύ. Τι συμβαίνει, όμως, με τα Urwerk ρολόγια του;  

Τα ρολόγια που φλεξάρει

Γενικά, ο Michael Jordan φοράει πολύ ακριβά κομμάτια από εξαιρετικά niche κατασκευαστές που φημίζονται για την υψηλή ποιότητα των ρολογιών που φτιάχνουν. Στη συλλογή του, ξεχωρίζουν κομμάτια με την υπογραφή οίκων όπως ο Ulysse Nardin, ο Richard Mille και ο Roger Dubuis, αλλά το brand στο οποίο συνέχεια επιστρέφει είναι το Urwerk.

Urwerk

Κατά καιρούς, μάλιστα, είχε θεαθεί να φοράει ένα κατά παραγγελία κομμάτι, με κόκκινες ενδείξεις για την ώρα α λα Chicago Bulls και το 23 σταμπαρισμένο πάνω του με ρωμαϊκούς αριθμούς, όπως και το μοντέλο UR-220, με λουράκι από λευκό καουτσούκ. Το τελευταίο, που κυκλοφορεί και σε άλλα χρώματα, έχει βγει σε παραγωγή μόνο σε 10 κομμάτια.

> Διάβασε ακόμα: Σπουδαία ρολόγια με λιγότερα από €1.000

Με έμπνευση από το Miami Vice

Ο Martin Frei και ο Felix Baumgartner, οι ιδρυτές της εταιρείας Urwerk, έχουν εξηγήσει με ανακοίνωσή τους ότι η έμπνευση πίσω από το συγκεκριμένο ρολόι δεν είναι άλλη από το Miami Vice, την αγαπημένη σειρά των 80s που άφησε εποχή με τα τα τέλεια μαυρισμένα κορμιά και τα τέλεια λευκά χαμόγελα των πρωταγωνιστών της.

> Διάβασε ακόμα: Μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές ρολογιών, σε δημόσια θέα

Όσο για την τιμή του; Ας πούμε ότι κοστίζει όσο το σπίτι που μένω.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.