Κάθε brand έχει το δικό του ρολόι πιλότου. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι τα περισσότερα από αυτά δεν καταλήγουν παρά σπάνια στον καρπό των επαγγελματιών του είδους. Από την άλλη πάλι, η ελβετική Breitling μπορεί δίκαια να περηφανεύεται ότι κατέχει πολύ σπουδαία ποσοστά σε αυτόν τον τομέα. Χωρίς, βέβαια, να αφήνει ποτέ παραπονεμένους όλους εμάς που ο μοναδικός τρόπος να ταξιδέψουμε στον ουρανό είναι κρατώντας ένα ουίσκι ή ένα Bloody Mary στο χέρι.

Υπάρχουν πολλά ρολόγια εκεί έξω, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο των πιλότων, και θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με κάποιον συνεπιβάτη καθώς του εξηγείς τι ακριβώς κάνει η κάθε λειτουργία, δύσκολα όμως θα έσωζαν τη ζωή σου αν βρισκόσουν στο πιλοτήριο ενός αεροπλάνου. Αντίθετα, τα Red Arrows της Breitling αποτελούν έναν πολύτιμο σύμμαχο στη ζωή κάθε αληθινού ιπτάμενου gentleman.

Εδώ και 25 χρόνια, τα συγκεκριμένα μοντέλα του ελβετικού brand διαθέτουν ειδικό ατομικό ραδιοσημαντήρα εντοπισμού (PLB) έτσι ώστε στην απευκτέα περίπτωση που συμβεί κάποιο δυστύχημα, να μπορεί να εντοπιστεί ο πιλότος μετά την πτώση του αεροσκάφους. Ένα τρομερό χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες, κάτι μάλλον αδιάφορο για όποιον άλλο θέλει ένα Breitling στον καρπό του.

Έτσι, η limited-edition του Breitling Avenger Automatic GMT 45 Red Arrows αποτελεί μία εκδοχή του ρολογιού που ταιριάζει καλύτερα κάτω από ένα tailor-made σακάκι παρά μία φόρμα πιλότου. Τα χρώματα των Red Arrows της RAF (σ.σ: ειδική αεροβατική ομάδα της βρετανικής αεροπορίας) δίνουν όπως ήταν αναμενόμενα το παρών ενώ, αντίστοιχα, το σήμα με τα εννιά κόκκινα αεροσκάφη σε σχηματισμού διαμαντιού αποτελεί και αυτό έναν φόρο τιμής στη διάσημη ομάδα.

Στο πίσω μέρος του ρολογιού θα βρει κανείς χαραγμένα το έμβλημα των Red Arrows όπως επίσης και τον αριθμό της limited edition - μόνο 220 μοντέλα από αυτά θα κυκλοφορήσουν. Όσο για το πιο τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και την τιμή της; Το Red Arrows Avenger κρύβει στο εσωτερικό του τον Caliber 32 (χρονόμετρο που κατασκευάζεται από την ίδια την εταιρεία), ο οποίος διαθέτει αυτονομία 42 ωρών ενώ, τέλος, η τσουχτερή τιμή του ρολογιού κυμαίνεται περίπου στα 4.700 ευρώ. 

Από: Esquire UK