"O Gary Kemp, o μπροστάρης των Spandau Ballet κυκλοφορεί σόλο album", "Οι Duran Duran επιστρέφουν με νέο δίσκο ονόματι Future Past τον ερχόμενο Οκτώβριο". Σε περίπτωση που διαβάζεις αυτούς τους τίτλους και μπερδεύεσαι, όχι δεν είμαστε στο 1980. Η δεκαετία του '80 όμως, συναντά τα '20s αφού μετά από την πληθώρα διασκευών και remixes σε πασίγνωστες επιτυχίες, βλέπουμε και τους ίδιους τους καλλιτέχνες ή τα '80-'90s συγκροτήματα να επιστρέφουν στην ενεργό δράση. Ενδεχομένως, η πανδημία να ενέτεινε την ανάγκη μας για το -αν όχι καλύτερο- ασφαλέστερο χωρίς μάσκες, περιορισμούς και συναυλίες για όλους, οπότε σε αυτήν να οφείλεται η τόσο μαζική επιστροφή καλλιτεχνών και η επανέκδοση μουσικών επιτυχιών των δεκαετιών '80-'90.

>Διάβασε ακόμη: Η πιο πλήρης playlist του φετινού καλοκαιριού

Επιστροφή στο μέλλον

Η πρώτη μας στάση στο παρελθόν πραγματοποιείται στα '80s, όταν δύο συγκροτήματα που ανήκαν στο new romantic είδος έζησαν μια μυθική αντιπαλότητα: Ο λόγος για τους Spandau Ballet και τους Duran Duran, δύο κομψά groups που μεγάλωσαν εφήβους από όλο τον κόσμο. Και οι δύο μπάντες, ούτε συνεννοημένες να ήταν, έχουν επανέλθει στο προσκήνιο αυτούς τους μήνες. Στην περίπτωση των Durán Durán, έχει ήδη προϋπάρξει ανακοίνωση της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου κάπου γύρω στον Οκτώβριο, προάγγελος του οποίου είναι το single Invisible, καθώς και μίας νέας περιοδείας καλώς εχόντων των πραγμάτων, εντός του 2022.

Όσον αφορά στους Spandau Ballet, δεν πρόκειται για επανένωση τους, τουλάχιστον όσο εμμένει στην απόφασή του ο τραγουδιστής Tony Hadley να είναι σόλο. Ο Gary Kemp βέβαια, με το σκεπτικό ότι δε μπορεί να εξαρτάται από άλλους, μαζί με τον κιθαρίστα Guy Pratt δημιούργησαν ξεχωριστό album με τραγούδια που έγραψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το οποίο βγήκε στις 18 Ιουνίου. 

Στο μεταξύ, ένα ακόμη σπουδαίο group από τη δεκαετία του '80 που ανασύνταξε τις δυνάμεις του (παρεμπιπτόντως, αυτή πρέπει να είναι η πέμπτη ή έκτη φορά) είναι οι Σκωτσέζοι Texas, οι οποίοι κυκλοφόρησαν στις 28 Μαΐου καινούριο δίσκο ονόματι Hi .

Το πρώτο και ομώνυμο single, είναι μία συνεργασία με τους Wu-Tan-Clan, ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα στη σύγχρονη hip hop σκηνή. Εδώ ίσως έχουμε κάτι παραπάνω από ένα απλό και ίσως βραχύχρονο reunion, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε.