Υπερήρωας ανθρωπίνων διαστάσεων, ο Μπάτμαν (The Batman) παραμένει ο πιο ενδιαφέρων χαρακτήρας των χάρτινων υπερασπιστών του καλού. Επίκεντρο μιας σκοτεινής εικονογραφίας, είναι ανοιχτός σε κάθε αλληγορική ανάγνωση της μεταμφίεσης και της κεκαλυμμένης ταυτότητας, ενώ το τραυματικό παρελθόν τού προσθέτει επιπλέον ψυχολογικό ενδιαφέρον. Όσο μάλιστα τα σινεφίλ fan boys συνεχίζουν να κάνουν ουρές για τις ίδιες, αλλά κάθε φορά σε ανακαινισμένη συσκευασία περιπέτειές του, το κινηματογραφικό μέλλον του προδιαγράφεται μακρύ.

Εμπορικά λαμπρό αλλά...

Το δε παρόν του φαντάζει εμπορικά λαμπρότατο, μιας και το τελευταίο reboot της ιστορίας του μαυροφορεμένου προστάτη της εναλλακτικής Νέας Υόρκης έχει όλα τα εχέγγυα για να ενθουσιάσει τους σινεφίλ των πολυκινηματογράφων.

Με θητεία στην indie κωμωδία ("Ραντεβού Μετά την Κηδεία"), την art αστυνομική περιπέτεια (σενάριο στο "Σε Επικίνδυνη Τροχιά" του Τζέιμς Γκρέι) και τα θρίλερ φαντασίας ("Cloverfield", "Άσε το Κακό να Μπει"), ο Ματ Ριβς ανέλαβε το ανανεωμένο franchise του "Πλανήτη των Πιθήκων" πρώτα σκηνοθετικά ("Η Αυγή") και κατόπιν και σεναριακά ("Η Σύγκρουση"), στο οποίο έδωσε έναν έντονο πολιτικό χαρακτήρα.

> Διάβασε ακόμη: Όλες οι ταινίες του Batman στη σωστή σειρά

Βοηθούμενος κι από την πρόσφατη επιτυχία του "Joker", αναζητά τώρα το ίδιο στον κόσμο του μασκοφόρου Μπρους Γουέιν, του εκατομμυριούχου ο οποίος εδώ και δύο χρόνια, όπως αφηγείται με (υπερβολικά) επιβλητική φωνή ο ίδιος, έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κακοποιών της Γκόθαμ Σίτι.

Η πόλη ετοιμάζεται για εκλογές, ο απερχόμενος δήμαρχος, όμως, βρίσκεται φρικτά δολοφονημένος από κάποιον που του αρέσει να προκαλεί τον Μπάτμαν με γρίφους. Θα ακολουθήσει η δολοφονία του αρχηγού της αστυνομίας, ένα ακόμα αίνιγμα και η σύνδεση επιφανών προσωπικοτήτων της πόλης με ένα εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς.

> Διάβασε ακόμη: Η διαφορετική φόρμουλα του The Batman

Η αναζήτησή του θα οδηγήσει τον Μπάτμαν και τον αστυνόμο Τζέιμς Γκόρντον στον γκάνγκστερ Καρμίνε Φαλκόνε, αλλά και το θολό, καλά κρυμμένο παρελθόν της οικογένειας Γουέιν.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr