Τέσσερις νέες ταινίες και μία επανέκδοση κλασικού φιλμ κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου στα θερινά σινεμά και στις κλειστές αίθουσες της χώρας. Η καινούργια ταινία της εβδομάδας που ξεχωρίζει είναι αναμφίβολα το Tenet του Christopher Nolan, το κινηματογραφικό γεγονός του καλοκαιριού εν μέσω πανδημίας. 

Tenet

"Ένα action movie, μία επική περιπέτεια στον κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας", όπως το έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος ο Nolan, που "εστιάζει στο χρόνο, την αντίληψή του, καθώς επίσης και στο πώς ο χρόνος λειτουργεί διαφορετικά". Πρωταγωνιστής είναι ο John David Washington ("Η παρείσφρηση"), γιος του Denzel Washington, που υποδύεται έναν κατάσκοπο.

Ο Πατέρας

Ο Vasil χάνει την γυναίκα που έζησε για χρόνια μαζί της. Στην κηδεία, μια άγνωστη γυναίκα ισχυρίζεται πως η νεκρή του σύζυγος επικοινώνησε μαζί της στο τηλέφωνο. Και τότε, εκείνος ξεκινάει μια μεταφυσική αναζήτηση για τη χαμένη του αγάπη, παρά τις αντιρρήσεις και τις αμφιβολίες του γιού του.

Τιμώμενος επισκέπτης

Ο Atom Egoyan επιστρέφει με ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ με τον David Thewlis σε μια σπουδαία ερμηνεία. H Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, καταδικάζεται άδικα για την παρενόχληση ενός μαθητή της, αλλά θεωρεί ότι της αξίζει να τιμωρηθεί. Καθώς ο πατέρας της Τζιμ (Thewlis) επιχειρεί να την βοηθήσει, οι πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους ξεδιπλώνονται υπό τη σκιά του σκοτεινού παρελθόντος, οδηγώντας τις ζωές τους στα άκρα. 

After 2 Μετά τη Σύγκρουση

Ο Χάρντιν θα είναι πάντα ο Χάρντιν. Είναι στα αλήθεια ο ευαίσθητος τύπος που η Τέσα ερωτεύτηκε παράφορα ή είναι ένας άγνωστος; Η Τέσα εύχεται να μπορούσε να εξαφανιστεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Ειδικά όταν θυμάται τις γεμάτες πάθος νύχτες τους. Όμως δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να αντέξει ακόμα μία προδοσία. Αφοσιώνεται στις σπουδές της και κάνει την πρακτική της στον εκδοτικό οίκο που ονειρευόταν. Την ίδια στιγμή ένας όμορφος συνάδελφος της , ο Τρέβορ της πολιορκεί. Είναι ακριβώς το αγόρι που θα έπρεπε να έχει. Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του. Θέλει να διορθώσει τα λάθη του και να ξεπεράσει τους δαίμονες του. Δεν θα χάσει την Τέσα χωρίς μάχη. Αλλά μπορεί να αλλάξει; Θα αλλάξει για την αγάπη; Μετά τη σύγκρουση, η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Η Γκαρσονιέρα

Οι Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray και Ray Walston συμπρωταγωνιστούν στην "Γκαρσονιέρα", μία από τις κορυφαίες κωμωδίες της δεκαετίας του '60, που έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές γέλιου και εξακολουθεί να συναρπάζει με την αυθεντικότητά της 60 χρόνια μετά. Βραβευμένη με 5 Όσκαρ -μεταξύ τους και για Καλύτερη Ταινία-, αλλά και με 3 Χρυσές Σφαίρες.