Πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα καλό θρίλερ στις μέρες μας; Πολύ. Ο πήχης ανεβαίνει αυτόματα αν α. θεωρείς σεναριακό αδιέξοδο την εμφάνιση εξωγήινων στο τέλος του, β. συχνά καταλήγεις να γελάς αντί να φοβάσαι, γ. πρόκειται για ερωτικό θρίλερ. 

Παρακάτω, βρίσκεις με χρονολογική σειρά, εκείνα που παρακολουθώντας τα, δε μας απογοήτευσαν - βλέπεις, το καλάθι παραμένει μικρό. 

Suspiria (1977)

To remake του Luca Guadagnino ως μεταγενέστερο σίγουρα είναι πιο γνωστό, όμως, ο παλιός είναι αλλιώς. Ο master του τρόμου Dario Argento έχει δημιουργήσει μία πραγματικά τρομακτική ατμόσφαιρα για την ιστορία που περιστρέφεται γύρω από μία μπαλαρίνα που προσπαθεί να καταλάβει για ποιο λόγο πεθαίνουν (η μία πίσω από την άλλη) οι χορεύτριες της ακαδημίας χορού στην οποία επέλεξε να εγγραφεί. 

An American Werewolf in London (1981)

Οι περισσότεροι θυμούνται αυτήν την κωμωδία τρόμου του John Landis για τα φανταστικά special effects, καθώς και το μακιγιάζ των συντελεστών. Ή και όχι, διότι υπάρχει μία  "καυτή" σκηνή στο ντους με τους πρωταγωνιστές David Naughton και Jenny Agutter που μάλλον κλέβει την παράσταση.

Bram Stoker's Dracula (1992)

O κανονικός τίτλος της ταινίας θα ήταν Bram Stoker Francis Ford Coppola's Dracula, αλλά ευτυχώς η παραγωγή συνειδητοποίησε πως οι τίτλοι πρέπει να είναι σύντομοι, πιασάρικοι και περιεκτικοί. Ο σκηνοθέτης του "Νονού" προσάρμοσε το μυθιστόρημα σε κινηματογραφικούς όρους, καλύπτοντας κάθε πτυχή της βαμπιρομανίας. Το αποτέλεσμα με τον Gary Oldman στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον δικαίωσε.

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

Tom Cruise, Brad Pitt και Antonio Banderas σε μία παραγωγή είναι βασικός κίνητρο για να τη δει κανείς. Ως βρυκόλακες με νευρώσεις, όπως τους παρουσιάζει η συγγραφέας του μυθιστορήματος της Annie Rice, στο οποίο βασίστηκε η ταινία παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Plus: H παρθενική εμφάνιση της Kirsten Dunst.

From Dusk Till Dawn (1996)

Κλασσική cult ταινία του Robert Rodriguez με τον George Clooney και τον Quentin Tarantino (ο οποίος υπογράφει και στο σενάριο). Οι αδερφοί Gekko brothers, αμέσως μετά από μία ληστεία σε αμερικανική τράπεζα το σκάνε στο Μεξικό μαζί με ομήρους. Τα πράγματα δεν έχουν όμως την κατάληξη που περιμένουν, διότι λογάριαζαν χωρίς τη Santanico Pandemonium aka Salma Hayek. O δε χορός της με έναν πύθωνα ανά χείρας παραμένει μέχρι και σήμερα αξέχαστος. 

Mulholland Drive (2001)

Ο David Lynch σκηνοθετεί τη Laura Harring ως μία γυναίκα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αμνησία - δώρο από τροχαίο ατύχημα. Με τη βοήθεια της Naomi Watts επιχειρεί να επαναφέρει τη μνήμη της και η χημεία τους είναι απλά καθηλωτική.

Only Lovers Left Alive (2013)

Στο σκοτεινό σύμπαν του Jim Jarmusch, ο Adam (Tom Hiddleston) είναι ένας καταθλιπτικός μουσικός που παλεύει με τον υπαρξιακό φόβο της καθημερινότητας. Για να αναζωπυρωθεί το πάθος του για τη ζωή, τον επισκέπτεται η μακροχρόνια ερωμένη του, Eva (Tilda Swinton), αλλά όλα εκτροχιάζονται με την εμφάνιση της μικρής της αδερφής. Όσοι δεν καταλαβαίνουν τον Jarmusch, καλό είναι να μην επιχειρήσουν να δουν την ταινία.

Black Swan (2010)

H Mila Kunis και η Natalie Portman είναι δύο μπαλαρίνες που βρίσκονται στα μαχαίρια. Η ένταση μεταξύ τους γιγαντώνεται όταν η δεύτερη συνειδητοποιεί ότι βιώνει ένα είδος ψυχοσεξουαλικής εμμονής με πρωταγωνίστρια την Kunis μέσω παραισθήσεων, φαντασιώσεων και ονείρων που μοιάζουν περισσότερο με εφιάλτες.

Gone Girl (2014)

Από αυτήν την ταινία λατρέψαμε τη Rosamund Pike για να την ξαναθυμηθούμε πρόσφατα μέσω του I Care A Lot στο Netflix. O Ben Affleck στην προκειμένη περίπτωση, χάνει τα ίχνη της αγαπημένης του συζύγου και βρίσκεται μπλεγμένος σε μία υπόθεση που φαίνεται να μην εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο.

The Shape of Water (2017)

O Guillermo del Toro απέσπασε όσκαρ καλύτερης ταινίας στην 90η διοργάνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το σύγχρονο παραμύθι που δημιούργησε. Η Eliza εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές όταν ήταν έμβρυο και στη ζωή της έρχονται τα πάνω κάτω όταν ερωτεύεται ένα αμφίβιο που κρατά αιχμάλωτο ο σαδιστής συνταγματάρχης Strickland.