Ποιος ξέχασε τη Furiosa από το Mad Max: Fury Road του 2015; Κατά πάσα πιθανότητα κανείς, αφού ο ρόλος της Charlize Theron που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν στην πιο πρόσφατη ταινία Mad Max με τους Tom Hardy, Zoe Kravitz, Abby Lee και Riley Keough. 

Στην ταινία που κυκλοφόρησε πριν από 6 χρόνια και που απέσπασε 6 βραβεία Oscar (μάλιστα διεκδίκησε και αυτό της καλύτερης ταινίας), η Furiosa είχε φτάσει μαζί με τη μητέρα της, Mary Jo Bassa στο Citadel του Immortan Joe ως σκλάβα. Ως στείρα δε μπορούσε να γίνει μία από τις γυναίκες του και η μητέρα της μόλις 3 ημέρες μετά την αιχμαλωσία έφυγε από τη ζωή. Έκτοτε, ξεκίνησε να εκπαιδεύεται ως πολεμίστρια και παρότι δεν ήταν αρτιμελής, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο το πρόσθετο μεταλλικό χέρι της, κατορθώνει να μετατραπεί σε μία από τους Imperators του Immortan Joe. Φαντάσου τη σύγχρονη εκδοχή της Σπαρτιάτισσας. 

Για να μην κάνουμε spoiler, ας πούμε ότι το Mad Max: Fury Road έκλεισε με τον τέλειο τρόπο για μία σειρά ταινιών που επιδιώκει ένα ακόμη sequel, αλλά ο σκηνοθέτης Goerge Miller εν τέλει αποκάλυψε ότι τα σχέδια του δεν είναι αυτά. Αντιθέτως, ετοιμάζει ένα prequel το οποίο θα αφηγείται την ιστορία της Furiosa. Πρόσφατα μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι πλέον αφενός το πρότζεκτ είναι χειροπιαστό και σε στάδιο προετοιμασίας αφετέρου έχει καταλήξει στους πρωταγωνιστές. 

Οι πρώτες λεπτομέρειες και η ανατροπή

Σύμφωνα με το Comickbook.com, το prequel θα επιστρέψει τη σειρά ταινιών Mad Max πίσω στην Αυτσραλία και θα είναι η μακράν η μεγαλύτερη παραγωγή που συνέβη ποτέ στη Νέα Νότια Ουαλία, για την οποία θα προκύψουν 850 θέσεις εργασίας. Επιπρόσθετα, ο Miller επεσήμανε ότι το prequel θα διαφέρει από την ταινία που προηγήθηκε. "Ενώ το Fury Road ουσιαστικά συνέβη σε τρεις ημέρες και δύο νύχτες, το prequel συμβαίνει για πολλά χρόνια", είπε. "Προσπαθείς να φτιάξεις ταινίες που είναι 'εξαιρετικά οικείες'. Αυτή θα είναι οικεία σε άτομα που γνωρίζουν το Mad Max, και ιδιαίτερα το Fury Road, αλλά θα είναι επίσης μοναδική."

Εμείς βέβαια, εντοπίζουμε την ειδοποιό διαφορά στην επιλογή της πρωταγωνίστριας. Ναι, προς δυσαρέσκεια της Charlize Theron, δεν θα υποδυθεί η ίδια τη νεότερη Furiosa, αλλά η Anya Taylor-Joy, το κορίτσι που έγινε σταρ παγκοσμίως μέσα σε ένα βράδυ από το The Queen's Gambit του Netflix. 

"Το πρώτο πράγμα που πέρασε στο μυαλό μου όταν ήξερα ότι θα το έκανα ήταν, 'Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που δουλεύω τόσο σκληρά᾽. Το επίπεδο δέσμευσης που μου έχουν δείξει, προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ταιριάξω και αυτό με ενθουσιάζει τόσο πολύ. Ερωτεύτηκα τη Furiosa, τον τρόπο που με τον οποίο την παρουσίασε η Charlize. Έκανε μία καταπληκτική δουλειά και ήταν τόσο όμορφη , και δεν μπορώ καν να σκεφτώ να προσπαθήσω να βάλω τον εαυτό μου (στη θέση της). Πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό γιατί απλά δεν μπορεί να γίνει (ίδιο). Έχω ήδη αρχίσει να την ονειρεύομαι. Βγαίνει πολύ δυνατή μέσα από αυτά που περνάει.", δήλωσε σχετικά η Taylor-Joy.

Οι συντελεστές

Η Anya Taylor-Joy (η οποία στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται στα γυρίσματα του The Northman του Robert Eggers), ο Chris Hemsworth και ο Yahya Abdul-Mateen II από το Aquaman αποτελούν τα πρώτα επιβεβαιωμένα ονόματα από το cast της ταινίας. έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία. Η Taylor-Joy όπως προείπαμε θα ενσαρκώσει τη νεότερη Furiosa ως αντικαταστάτρια της Charlize Theron που δεν επέλεξε ο George Miller γιατί δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει το CGI για να την κάνει να φαίνεται νεότερη. Για τους υπόλοιπους δύο δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη τι τους επιφυλάσσει ο Miller.  

Η πλοκή της Furiosa 

Καταρχάς, από το πρωτότυπο Mad Max δε μπορούμε να αντλήσουμε κάποιο στοιχείο, αφού η Furiosa είναι μεταγενέστερη προσθήκη.  Όπως μεταδίδει το Variety, κατά την προετοιμασία του σεναρίου για το "Fury Road", ο George Miller και ο σεναριογράφος Nick Lathouris ανέπτυξαν ιστορίες για κάθε χαρακτήρα (από πού προέρχονται κλπ), αλλά όσον αφορά στη Furiosa δεν ειπώθηκαν πολλά στη μεγάλη οθόνη. Στην ταινία, εκείνη είναι μία πολεμίστρια υπό τον έλεγχο του Immortan Joe, όμως αποφασίζει να τον "προδώσει" και να βοηθήσει τις γυναίκες που χρησιμοποιούσε ως σκλάβες του σεξ να ξεφύγουν, συμμαχώντας παράλληλα με τον Max. Ίσως, επειδή στο Fury Road είναι μέλος φυλής πολεμιστριών, το prequel να αφηγηθεί όλα όσα συνέβησαν στη ζωή της για να καταλήξει εντελώς μόνη και πιστό όργανο του Immortan Joe.

Η πρεμιέρα

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι η Anya Taylor-Joy πρέπει να αποδεσμευθεί από τον Robert Eggers για να είναι αφοσιωμένη στο Furiosa. Δεδομένου του ότι η πανδημία δεν έχει λήξει ακόμη, τα γυρίσματα δύσκολα θα ξεκινήσουν νωρίτερα από το τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Η Warner Bros. από την άλλη, έχει ήδη ανακοινώσει ότι η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Ιουνίου του 2023.