Τα πιο επιτυχημένα επεισόδια στην ιστορία του Netflix

Η αναλυτική κατάταξη με τις υψηλότερες βαθμολογίες στην πλατφόρμα streaming.

Άραγε τα καλύτερα επεισόδια, αυτά που μας άρεσαν περισσότερο είναι εκείνα που συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία; Το Netflix τα τελευταία 8 χρόνια παράγει δικό του περιεχόμενο, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε τηλεόραση. Στη λίστα των μεγαλύτερών του επιτυχιών συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τα House of Cards, Orange is the New Black, Stranger Things, BoJack Horseman κ.α. που το βοήθησαν να κερδίσει το σεβασμό του κοινού, των κριτικών και της αγοράς με αποτέλεσμα να πρωταγωνιστεί πια σε διοργανώσεις όπως οι Χρυσές Σφαίρες και τα βραβεία Emmy. 

Λίστες, λίστες, λίστες

Υπάρχουν ένα σωρό λίστες που καταδεικνύουν ποιες είναι οι πιο επιτυχημένες σειρές -πρόσφατα την πρωτιά κατέκτησε το Bridgerton- όμως τι ισχύει για μεμονωμένα επεισόδια; Ποιο είναι το καλύτερο στην ιστορία της πλατφόρμας streaming;

Σύμφωνα με ενδελεχή έρευνα της ιστοσελίδας Tombola που άντλησε τα στοιχεία από το IMDB, η υπεροχή του Bridgerton έναντι του Queen's Gambit όσον αφορά στις θεάσεις ισοφαρίζεται από τις υψηλές βαθμολογίες που έχουν αποσπάσει τα περισσότερα επεισόδια -για την ακρίβεια 5 στα 7- της μίνι σειράς. 

Σημειωτέον την υψηλότερη βαθμολογία και συγκεκριμένα το απόλυτο δεκάρι στα τηλεοπτικά χρονικά γενικότερα έχει κατακτήσει το επεισόδιο Ozymandias από το Breaking Bad, ωστόσο η εν λόγω σειρά δεν αποτελεί παραγωγή του Netflix. Γι᾽αυτό λοιπόν δεν το βλέπεις στη λίστα που ακολουθεί. 

Η τελική κατάταξη- βαθμολογία έχει ως εξής:

  1. Queen's Gambit, Ep 7 - 9.4
  2. Never have I ever, Ep 10 - 8.9
  3. Queen's Gambit, Ep 2 - 8.8
  4. Never have I ever, Ep 6 - 8.6
  5. Queen's Gambit, Ep 4 - 8.6
  6. Outer Banks, Ep 8 - 8.5
  7. Sweet Magnolias, Ep 10 - 8.5
  8. Queen's Gambit, Ep 3 - 8.5
  9. Queen's Gambit, Ep 6 - 8.5

Για την ιστορία, στον αντίποδα στη λίστα με τα χειρότερα επεισόδια του Netflix επικρατεί το reality Love is Blind με βαθμολογίες που βρίσκονται κάτω από το 6.2, ενώ αυτό με τη χαμηλότερη βαθμολογία όλων ανήκει στο Tiger King (Reunion 5.2). 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.