Η βρετανική εφημερίδα Evening Standard ενώνει τις δυνάμεις της με το Netflix για τη διοργάνωση ενός Φεστιβάλ Αφήγησης που θα δώσει στη νέα γενιά την ευκαιρία να βρει τη φωνή της. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τριήμερο Stories Festival, στο Picturehouse Central, στο Λονδίνο θα πάρουν μέρος ο σεναριογράφος Τζεντ Μερκούριο και ο τραγουδιστής Γουίλ Γιανγκ, ο οποίος θα συνομιλήσει με τον ποινικολόγο Ρομπ Ρίντερ για τα απομνημονεύματά του "To Be a Gay Man".

Περισσότερες πληροφορίες 

Ο Γιανγκ, ο οποίος γράφει ένα μυθιστόρημα, θα βοηθήσει ως κριτής σε διαγωνισμό ιστοριών που διοργανώνεται παράλληλα με το Φεστιβάλ. Ο εκδοτικός οίκος Merky Books – που ίδρυσε ο μουσικός Stormzy και ο Penguin Random House UK θα προωθήσουν υποεκπροσωπούμενες φωνές.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν καθοδήγηση από το Netflix και τον Penguin και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο Φεστιβάλ.

Η Αν Μένσα, αντιπρόεδρος, υπεύθυνη για τις πρωτότυπες σειρές στο Netflix δήλωσε: "Οι ιστορίες εμπνέουν - μας δίνουν τη δυνατότητα να φανταστούμε τις δικές μας δυνατότητες και να κατανοήσουμε την αλήθεια των άλλων. Στο Netflix, πιστεύουμε ότι υπέροχες ιστορίες μπορούν να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα και να αγαπηθούν από τον κόσμο".

"Είμαστε απίστευτα υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το Φεστιβάλ Ιστοριών και ελπίζουμε ότι θα ενθουσιάσει την επόμενη γενιά νέων συγγραφέων και θα προσφέρει ψυχαγωγία και γέλιο σε εμάς" δήλωσε η συντάκτρια της Evening Standard, Έμιλι Σέφιλντ.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε με αυτό το Φεστιβάλ και τον Διαγωνισμό Αφήγησης, μια σημαντική δημιουργική συνεργασία με το Netflix" πρόσθεσε.