Οι καλύτερες κωμωδίες του Netflix

Σύμφωνα με το 'ευαγγέλιο' βαθμολογιών που λέγεται IMDb.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στο σύγχρονο κινηματογράφο, είναι να βρούμε μία καλή κωμωδία να ξεκαρδιστούμε στα γέλια. Κατά καιρούς, οι ίδιοι οι ηθοποιοί παραδέχονται ότι το να προκαλέσεις γέλιο στο κοινό είναι πολύ πιο δύσκολο από το να φέρεις δάκρυα στα μάτια του. Αντίστοιχα λοιπόν, είτε λόγω συγκυριών είτε λόγω παιδείας είτε λόγω διαφορετικού χιούμορ, σπάνια μία κωμωδία απολαμβάνει γενικότερη αποδοχή. Για να αποφύγουμε τις παγίδες και να βρούμε μερικές από τις καλύτερες κωμωδίες που κυκλοφορούν στο Netflix, τσεκάραμε το "ευαγγέλιο" βαθμολογιών που λέγεται IMDb, βρήκαμε 10 και τις παραθέτουμε παρακάτω. 

Hasan Minhaj: Homecoming King (8.3)

Προτού γίνει περισσότερο γνωστός μέσω του Patriot Act, ο Hasan Minhaj ήδη γνώριζε επιτυχία από το The Daily Show, αλλά και από το πρώτο του standup εγχείρημα, Homecoming King. Σε αυτό, αναδεικνύεται το διακριτικό του χιούμορ και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να διαχειριστεί λεπτά ζητήματα όπως ο ρατσισμός και το μεταναστευτικό μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες, προκαλώντας τροφή για σκέψη και άπειρο γέλιο.

Monty Python and the Holy Grail (8.2)

Μία παρωδία από το 1975 στην οποία οι Monty Python γίνονται Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης μας κάνει να γελάμε μέχρι και σήμερα.

Life of Brian (8.1)

Δύο στα δύο στη σειρά και όχι άδικα. Στην εν λόγω ταινία παρεμπιπτόντως, είχε αναφερθεί και ο Γιώργος Λαμπρινός σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Esquire. Εδώ ο Briaν της Ναζαρέτ γεννιέται το ίδιο βράδυ με τον Ιησού, στην διπλανή πόρτα για την ακρίβεια και όλοι νομίζουν ότι αυτός είναι ο Μεσσίας.

>Διάβασε ακόμη: Γιώργος Λαμπρινός, ένας μοναχικός μπασίστας στον κόσμο του οσκαρικού μοντάζ

Superbad (7.6)

Βασίζεται στις εφηβικές εμπειρίες των Seth Rogen και Evan Goldberg που συνυπογράφουν το σενάριο. Δύο λυκειόπαιδα είναι αποφασισμένα ότι θα ξεφορτωθούν την παρθενιά τους πριν από την αποφοίτησή τους. Ωστόσο, ο δρόμος μέχρι να το καταφέρουν αυτό αφενός είναι πιο δύσκολος αφετέρου δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα...

John Mulaney and the Sack Lunch Bunch (7.5)

Just to be clear, John Mulaney and the Sack Lunch Bunch is extremely weird and niche, but its surrealism is a delight to watch. Filmed like an after-school activity, it quickly veers into weird territory and never looks back.

Scott Pilgrim vs. the World (7.5)

O Michael Cera είναι ένας -ας πούμε χαλαρός- μουσικός ο οποίος ερωτεύεται παράφορα τη Ramona Flowers. Για να την κατακτήσει όμως, πρέπει να "μονομαχήσει" με τους επτά πρώην της.

Crazy, Stupid, Love (7.4)

O Cal (Steve Carell) βλέπει το γάμο του να διαλύεται μέχρι να εμφανιστεί στο δρόμο του ο σούπερ γοητευτικός γυναικάς που υποδύεται ο Ryan Gosling για να τον συνεφέρει και να μπορέσει να ξαναδιεκδικήσει τη γυναίκα του. Τι θα συμβεί όταν συνειδητοποιήσει ότι η κόρη του (Emma Stone) έχει μπλέξει με τον αναξιόπιστο φίλο του; Σε αυτή τη χαριτωμένη κομεντί, είναι έκδηλη η χημεία των Gosling - Stone, για να εξελιχθεί μερικά χρόνια μετά στο απόλυτο του οσκαρικού La La Land.

Dolemite Is My Name (7.3)

Η εν λόγω κινηματογραφική βιογραφία αφηγείται την ιστορία του κωμικού Rudy Ray Moore στη δεκαετία του 1970s. Δημιουργεί το alter ego του, Dolemite και ρισκάρει τα πάντα για να μπορέσει να οδηγήσει το χαρακτήρα αυτό στη μεγάλη οθόνη και να καθιερωθεί ως καλλιτέχνης στη συνείδηση του κοινού.

Okja (7.3)

Κωμωδία και Tilda Swinton ακούγεται σα σχήμα οξύμωρο, αλλά παραδόξως στο Okja του οσκαρούχου Bong Joon-ho (Parasite) λειτουργεί μια χαρά. Επί 10 χρόνια, η Mija από τη Νότια Κορέα μεγάλωνε ένα ασυνήθιστο ζώο, την Okja. Η εταιρεία Mirando θα προσπαθήσει να πάρει την Okja με τις χειρότερες προθέσεις, αλλά η Mija θα κάνει ό,τι μπορεί για να την προστατεύσει. 

The Ballad of Buster Scruggs (7.3)

Οι αδερφοί Coen Brothers ένωσαν τις δυνάμεις τους με την πλατφόρμα streaming για τη δημιουργία έξι αυτοτελών ιστοριών με φόντο την Άγρια Δύση. Συνολικά διαρκούν δύο ώρες και 13 λεπτά και αρκεί μόνο να πούμε ότι απέσπασαν το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου και έκαναν πρεμιέρα.
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.