Επιτέλους, μόλις πληροφορηθήκαμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το πολυαναμενόμενο Red Notice του Rawson Marshall Thurber στο Netflix. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Dwayne Johnson μέσω των social media: Η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου. Ο Thurber στο μεταξύ, έχει γράψει και το σενάριο, ενώ πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνεργασία του με τον Johnson ύστερα από τα επίσης επιτυχημένα Central Intelligence και Skyscraper. 

Η πλοκή

Σύμφωνα με το σενάριο, ένας πράκτορας της Interpol (Dwayne Johnson) καταδιώκει ένα δίδυμο αντίπαλων εγκληματιών (Gal Gadot, Ryan Reynolds) που σχεδιάζουν μία παράτολμη ληστεία. Το θέμα βέβαια είναι, ποιος στην πραγματικότητα είναι ο καλός και ποιος ο κακός της υπόθεσης...

To δια ταύτα

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το Deadline, το Red Notice είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο οικονομικό "άνοιγμα" που έχει κάνει τελευταία το Netflix, συγκεκριμένα κοστολογείται στα 130 εκατ. δολάρια. Universal και Legendary είχαν ξεκινήσει να τρέχουν το πρότζεκτ, με τον Johnson να αμείβεται με 20 εκατ. δολάρια, ωστόσο το άφησαν στην άκρη διότι έκριναν ότι είναι πολύ ακριβό για τα μέτρα τους. Τότε, ανέλαβε το Netflix.

Συνεπώς, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε αν το 'στοίχημα' του Netflix να επενδύσει σε αυτήν την ταινία θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και κατά πόσο θα καταφέρει αρχικά να κάνει αίσθηση στο box office στην περιορισμένη της κυκλοφορία πριν από την παγκόσμια κυκλοφορία. 

Netflix και θεάσεις ταινιών

Μέχρι στιγμής πάντως, το 6 Underground σε σκηνοθεσία Michael Bay με τον Reynolds πρωταγωνιστή βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας με τις ταινίες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες θεάσεις στην πλατφόρμα streaming -83 εκατ. νοικοκυριά για την ακρίβεια. Μέχρι σήμερα, στην κορυφή της ίδιας λίστας, φιγουράρει η ταινία του Chris Hemsworth, Extraction με 99 εκατ. νοικοκυριά, ενώ η πρεμιέρα του Jungle Cruise της Disney με τον Johnson αναγκαστικά λόγω Covid-19 μεταφέρθηκε στις 30 Ιουλίου, όταν δηλαδή θα βγει ταυτόχρονα και στην πλατφόρμα, αλλά και τους κινηματογράφους.