Όπως μερικοί τραγουδιστές έχουν σιχαθεί μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αντίστοιχα υπάρχουν ηθοποιοί που μίσησαν τους πιο διάσημους ρόλους τους. Σίγουρα ακούγεται ως αχαριστία ίσως, δεδομένου του ότι ως επί το πλείστον πρόκειται για χαρακτήρες που άλλοι στη θέση τους θα έκαναν χαρακίρι για να περνούσαν από τέτοιου είδους κάστινγκ, όμως από την άλλη, οι προτιμήσεις είναι προτιμήσεις και η κολοκυθόπιτα δεν αρέσει σε όλους... 

Παρακάτω, βλέπεις 10 από αυτούς που κατά πάσα πιθανότητα θα σε εκπλήξουν, διότι μεταξύ άλλων πρόκειται για ρόλους που συνέχισαν (!) να υποδύονται παρότι δεν τους άρεσαν ή που τους έκαναν γνωστούς.

1. Ian McKellen ως Gandalf στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και στις ταινίες Hobbit 

Η αλήθεια είναι ότι ο McKellen δε μισούσε ακριβώς τον Gandalf, απλώς ούτε αυτός ούτε ο Peter Jackson του είχαν αδυναμία. Αντιθέτως, δεν του άρεσαν καθόλου τα γυρίσματα για το Hobbit γιατί χρειάστηκε να παίξει τις περισσότερες σκηνές σε πράσινο φόντο, σε αντίθεση με τον Άρχοντα όπου γίνονταν σε πραγματικό χώρο και χρόνο.

2. Sean Connery, Daniel Craig, και Pierce Brosnan ως James Bond 

Οι τρεις κύριοι συμφωνούσαν σε κάτι πολύ σημαντικό: Όλοι αντιπαθούσαν τον James Bond - ο καθένας με το δικό του τρόπο. Ο Craig δήλωσε ότι θα προτιμούσε να σπάσει ένα ποτήρι που κρατούσε και να κόψει τις φλέβες του από το να κάνει μία ακόμη Bond ταινία, ο Connery τον αντιπαθούσε τόσο που θα ήθελε να τον σκοτώσει, ενώ ο Brosnan πιεζόταν ιδιαίτερα για να αποδώσει σωστά στα γυρίσματα. Μάλιστα.

3. Emma Stone ως Allison στο Aloha

Η Stone απέκτησε πρόβλημα με την Allison αργότερα, όταν ετεροχρονισμένα ενημερώθηκε για το θέμα του whitewashing. Για την ιστορία, φώναξε μία συγγνώμη όταν η Sandra Oh στις Χρυσές Σφαίρες επιτέθηκε στην παραγωγή της ταινίας για το εν λόγω ζήτημα.

4. Anya Taylor-Joy ως Thomasin στο The Witch

Η Anya εκ των υστέρων δήλωσε απόλυτα συντετριμμένη από την ερμηνεία της, ένιωσε ότι απογοήτευσε τους πάντες. Ενδεχομένως να αισθανόταν έτσι, γιατί και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της έλειπε αυτοπεποίθηση, πίστευε ότι δε θα έπαιρνε το ρόλο και πως ίσως να μην τον άξιζε κιόλας...!

5. Penn Badgley ως Dan στο Gossip Girl

Ο Penn έχει εξηγήσει πως δεν του άρεσε καθόλου το τέλος της σειράς, ενώ για εκείνον ο Dan -ο χαρακτήρας που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό- ήταν ένας "επικριτικός μ@$#$#".

6. Meryl Streep ως Miranda στο The Devil Wears Prada

Αυτό που εμείς βλέπουμε ως έναν από τους πιο iconic ρόλους ever, η Streep τον θυμάται ως ό,τι χειρότερο διότι τότε είχε επιχειρήσει να υποδυθεί τη Miranda εφαρμόζοντας τη βιωματική μέθοδο Στανισλάφσκι. Εκείνη είχε πάθει σχεδόν κατάθλιψη και οι άλλοι γελούσαν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, οπότε έκτοτε δεν ξαναπροσπάθησε ποτέ να προσεγγίσει κάποιο χαρακτήρα με αυτόν τον τρόπο.

7. Brad Pitt ως Louis de Pointe du Lac στο Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα

Ο Brad Pitt τόνισε πως ήταν δυστυχισμένος στα γυρίσματα της ταινίας γιατί πέρασε 6 μήνες μέσα στο "γ@$#%## σκοτάδι". Του έκανε τόσο μεγάλο κακό, που τηλεφώνησε στον παραγωγό της ταινίας, David Geffen για να τον ρωτήσει πόσο θα του κόστιζε αν αποφάσιζε να τα παρατήσει και τα 40 εκατ. δολάρια τον απέτρεψαν. 

...και ως Αχιλλέας στην Τροία

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Pitt αναγκάστηκε να κάνει την ταινία γιατί είχε αποσυρθεί από κάποια άλλη του εν λόγω στούντιο (μία αμφιταλάντευση διακρίνουμε). Δε συμφωνούσε καθόλου με τη σκηνοθεσία, ενώ ούτε το σενάριο του έκανε. Έκτοτε, προσπαθεί να είναι όσο πιο επιλεκτικός γίνεται για να μη συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. 

8. Jennifer Lawrence ως Mystique στις ταινίες X-Men 

Το πρόβλημα της Lawrence δεν ήταν ο ρόλος, αλλά το ότι για να τον υποδυθεί έπρεπε να βαφτεί από την κορφή ως τα νύχια. Για την ακρίβεια, εξήγησε ότι το body painting για να ολοκληρωθεί χρειαζόταν 8 ώρες, όπως επίσης ότι δε μπορούσε να κάτσει για να κάνει την ανάγκη της υπό αυτές τις συνθήκες. Χμμμ, να και κάτι που κάπως βγάζει νόημα. 

9. Kathleen Turner ως μπαμπάς του Chandler στα Φιλαράκια

Οι ενστάσεις της Turner για το ρόλο του transgender πατέρα του Chandler στη σειρά Friends έγκεινται στο ότι το cast κατά τα λεγόμενά της δεν την έκανε να αισθανθεί άνετα, τα ρούχα και τα παπούτσια δεν τη βόλευαν, ενώ κανείς από τους ηθοποιούς δεν τη βοήθησε να κάτσει. Παράλληλα, πλέον θεωρεί πως ένα σωρό πραγματικές drag queens και transgender ηθοποιοί θα ήταν πολύ καλύτερες από την ίδια στο ρόλο.

10. Halle Berry ως Catwoman

Η Halle Berry με το πέρας των γυρισμάτων σχολίασε αρνητικά το σενάριο, εκφράζοντας την απορία για ποιο λόγο η Catwoman δε μπορούσε να σώσει τον κόσμο όπως κάνουν οι υπόλοιποι υπερήρωες, αλλά αντ' αυτού εκείνη πολεμούσε έναν κακό που ηγούνταν μιας εταιρείας με καλλυντικά.

...και ως Josie στο The Rich Man's Wife

Μεταφέρω τα λόγια της, ως καλεσμένη στο Τhe Late Late Show του James Corden: "Λυπάμαι όλους όσοι εργάστηκαν σε αυτήν την ταινία, αλλά ήξερα ότι δεν πρόκειται να είναι η σπουδαιότερη κινηματογραφική εμπειρία για τον κόσμο. Πηγαίνεις σε αυτές τις ταινίες πάντα με την καλύτερη πρόθεση, αλλά μερικές φορές μπαίνεις στο σετ και μετά συνειδητοποιείς 'Τι, ήμουν μαστουρωμένη όταν συμφώνησα να το κάνω αυτό;'"