Οι κωμωδίες του Netflix είναι μία καταπληκτική επιλογή τον Αύγουστο είτε για εκείνους που προσπαθούν να χαλαρώσουν σκεπτόμενοι ότι δε θα κάνουν διακοπές είτε για εκείνους που μετρούν τις ημέρες μέχρι να φύγουν όπως οι φαντάροι μέχρι να απολυθούν. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που μας διαβάζουν αυτή τη στιγμή από την ξαπλώστρα τους και που βαριούνται το βράδυ να κουνηθούν για οπουδήποτε. Η πλατφόρμα streaming έχει μεγάλη ποικιλία για όλες τις προτιμήσεις, απλώς χρειάζεται να ψάξεις αρκετά διότι συνήθως στην αρχική προωθεί πολύ συγκεκριμένες και νέες παραγωγές με αποτέλεσμα να θεωρούμε λανθασμένα ότι δεν υπάρχει αρκετό εύρος. 

Στην προκειμένη περίπτωση, επιλέξαμε 5 εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες που ωστόσο, με το δικό τους τρόπο καταλήγουν να μας κάνουν να περάσουμε καλά, γελώντας με την καρδιά μας. 

*η σειρά εμφάνισης των ταινιών είναι τυχαία

Due Date (2010)

O Todd Phillips κατάφερε να φτιάξει ένα δίδυμο από άλλο πλανήτη. Robert Downey Jr. και Zach Galifianakis χαρίζουν απλόχερα γέλιο. Ο επιτυχημένος αρχιτέκτονας Robert Downey Jr. ετοιμάζεται να πετάξει από την Ατλάντα στο Λος Άντζελες για να είναι παρών στη γέννηση του παιδιού του, όταν εξαιτίας ενός αγνώστου καταλήγει εκτός αεροδρομίου. Αναγκάζεται να φύγει οδικώς και να φορτωθεί επίσης τον ξένο που κουβαλάει μαζί του τις στάχτες του πατέρα του.

Monty Python and the Holy Grail (1975)

Δεν έχουμε την απαίτηση σχεδόν 50 χρόνια μετά να καταλαβαίνεις ή έστω να σε ελκύει το χιούμορ των Monty Python, όμως θα προτείναμε να τους ρίξεις μία ματιά. Η δεύτερή τους ταινία μεγάλου μήκους, αλλά πρώτη με συνεχόμενη πλοκή καταφέρνει ακόμη και σήμερα να θεωρείται αστεία με το δικό της τρόπο. 

I Care A Lot (2020)

H αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ταινία είναι πολύ δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί. Ok, ο τίτλος της είναι αρκετά παραπλανητικός και παραπέμπει σε κομεντί, όμως στην ουσία της τείνει περισσότερο προς αυτό που θεωρούμε ως σύγχρονη μαύρη κωμωδία. Η Rosamund Pike είναι μία επικεφαλής ενός ιδιότυπου γηροκομείου στο οποίο εισάγονται ηλικιωμένοι βάσει δικαστικής απόφασης που τους κρίνει ανίκανους να αυτοεξυπηρετηθούν. Πολλοί από αυτούς βέβαια, είναι μια χαρά, αλλά φροντίζει εκείνη για τη νοσηλεία τους, αλλά και για την "εξαφάνιση" της περιουσίας τους. Μία ημέρα όμως, θα τα βρει σκούρα όταν αποφασίζει να τα βάλει με τη λάθος ηλικιωμένη...

>Διάβασε ακόμη: Rosamund Pike, η σοφιστικέ Sharon Stone της γενιάς της

The Big Lebowski (1998)

O Big Lebowski είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ευελιξίας των αδερφών Coen. Αφού κέρδισαν όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για  Fargo, κάνουν μία περίεργη στροφή που όμως όπως αποδείχτηκε τους βγήκε. Ένας τύπος που αυτοαποκαλείται The Dude μπαίνει σε μια οδύσσεια γεμάτη δοκιμασίες όταν κάποιος τον μπερδεύει για κάποιον άλλο με το ίδιο όνομα. Jeff Bridges, John Goodman και Philip Seymour Hoffman στα καλύτερα τους και συγκεκριμένα σε μία ταινία που συγκαταλέγεται στις κλασσικές.

Set It Up (2018)

Αν προτιμάς τις ρομαντικές κωμωδίες το Set It Up της Claire Scanlon δε θα σε απογοητεύσει. Η πλοκή ακολουθεί δύο βοηθούς (Zoey Deutch και Glen Powell) που αποφάσισαν να τα φτιάξουν στα αφεντικά τους (Lucy Liu και Taye Diggs, προκειμένου να αποκτήσουν λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο από τις απαιτητικές τους δουλειές. Τελικά όμως, ποιος θα ερωτευθεί ποιον;