O Jean-Claude Van Damme δεν είναι ένας συνηθισμένος ηθοποιός που απλά συμμετείχε σε ταινίες με πολεμικές τέχνες ή απλά μπόλικο ξύλο. Ο βέλγος ηθοποιός που κλείνει σήμερα, 18 Οκτωβρίου, τα 61 του χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 30 ταινίες, ωστόσο είχε προηγουμένως προλάβει να διαγράψει μια σπουδαία καριέρα στο kick-boxing, όντας πρωταθλητής.

Ο Van Damme στο επαγγελματικό kick-boxing είχε 18 νίκες -όλες με knock out- και μόλις μία ήττα. Την ίδια περίοδο έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμo, μάλιστα σε μια εποχή που οι Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis και Sylvester Stallone ξεκίνησαν να ρίχνουν το περισσότερο κινηματογραφικό ξύλο, ο Van Damme ήταν πολυτέλεια. 

> Διάβασε ακόμη: Μυστικά προπόνησης από τον Jean-Claude Van Damme

Ο αθλητής που μετατράπηκε σε κινηματογραφικό αστέρα είναι ένας άνθρωπος με λίγα λόγια και πολλές κραυγές. Ακόμα κι όταν έπαιζε σε ένα αυθεντικό δράμα, όπως το Lionheart, οι χαρακτήρες του έβγαζαν το λαιμό τους από τις φωνές. Ο Van Damme γεννήθηκε για να προκαλεί ζημιές. Κι εμείς γεννηθήκαμε για να τον βλέπουμε. Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο που παρουσιάζει τα χτυπήματα του Van Damme σε κάθε του ταινία, από το Cyborg του 1989 μέχρι το Pound of Flesh του 2015. Είναι αιματηρό. Είναι ανελέητο (και γι᾽αυτό πρέπει να είσαι πάνω από 18 για να μπορείς να το δεις). Είναι ο Van Damme.

Το supercut που συνοψίζει την καριέρα του Van Damme

Χρόνια πολλά, Jean-Claude Van Damme, με πολλά χαστούκια ακόμα! 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.