Όταν ο Jean Claude Van Damme πήγε να τυφλώσει ένα cyborg

Εκτός από τις ιστορίες που τον παρουσιάζουν υπό την επήρεια ναρκωτικών στα γυρίσματα των ταινιών του, υπάρχει και μία για ένα καταστροφικό ατύχημα.

Ήταν ο Jean-Claude Van Damme ο καλύτερος ηθοποιός των '80s; Όχι, αλλά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι συγκαταλέγεται στους μεγάλους αστέρες δράσης εκείνης της εποχής, με μεγάλο ταλέντο στις σκηνές που απαιτούσαν γνώση πολεμικών τεχνών και κυρίως... ξύλου. Κάπως έτσι, βρέθηκε λοιπόν να πρωταγωνιστεί σε μερικές εμβληματικές ταινίες της εν λόγω δεκαετίας. 

Το 1989, ο ηθοποιός εμφανίστηκε στην ταινία Cyborg του Albert Pyun, υποδυόμενος τον Gibson Rickenbacker, ο οποίος εν μέσω μίας επιδημίας προσπαθούσε να επιβιώσει και να βοηθήσει τον κόσμο. Σύμφωνα με την πλοκή, ο ήρωας συναντά στη Νέα Υόρκη μία γυναίκα με το όνομα Pearl Prophet, η οποία αποδεικνύεται ότι είναι ένα cyborg που γνωρίζει χρήσιμες πληροφορίες για την ανεύρεση θεραπείας ώστε να σωθεί η ανθρωπότητα.

>Διάβασε ακόμη: Όταν ο Jean-Claude Van Damme είχε απολυθεί από το Predator

Τα πράγματα περιπλέκονται όταν απαγάγεται από μία συμμορία δολοφονικών πειρατών (!) που θέλουν τη θεραπεία για τον εαυτό τους, οπότε ο Gibson επεμβαίνει για να αποτρέψει την καταστροφή του κόσμου.

Τι συνέβη στην πραγματικότητα

Καθότι περίπλοκη ιστορία, το Cyborg είχε πολλές δύσκολες σκηνές δράσης και μάχης, τα γυρίσματα των οποίων κατέληξαν σε ένα επικίνδυνο ατύχημα. Καταρχάς, πρέπει να διευκρινιστεί το γεγονός ότι ο Chuck Norris αποτελούσε την αρχική επιλογή στη διανομή για το Cyborg, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να το κάνει, οπότε τον αντικατέστησε ο Van Damme. ) ηθοποιός χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μαχαίρια σε αρκετές από τις σκηνές μάχης. Κατά τη διάρκεια μίας από αυτές, πάλεψε με τον Jackson Rock Pinckney, έναν από τους κασκαντέρ από τους πειρατές, ο οποίος εκ των υστέρων κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι τον μαχαίρωσε στο μάτι.

Σύμφωνα με το χρονικό της υπόθεσης, ο Jackson κρατούσε ένα μαχαίρι από καουτσούκ και στο πλαίσιο της δράσης, ο Van Damme έπρεπε να του το αρπάξει και να προσποιηθεί ότι του έκοβε το λαιμό. Κατά λάθος όμως, κατέληξε να τον χτυπήσει στο αριστερό μάτι, προκαλώντας του μόνιμη βλάβη με αποτέλεσμα ο Jackson να τον μηνύσει το 1993. Ο Jackson στο μεταξύ, ο οποίος ήταν στρατιώτης, απολύθηκε από το στρατο εξαιτίας της ζημιάς που υπέστη.

>Διάβασε ακόμη: Πάντα θα λατρεύουμε τα κλισέ στις ταινίες καταστροφής

Μέσω της αγωγής ζητούσε από τον Van Damme να καταβάλει περίπου 10.000 δολάρια ως αποζημίωση. Ο Jackson υποστήριξε ότι το χτύπημα ήταν σκόπιμο με το επιχείρημα ότι ο Van Damme το παραέκανε με τη χρήση βίας επειδή ήταν αποφασισμένος να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική γινόταν η σκηνή. Από την πλευρά τους πάλι, οι δικηγόροι του ηθοποιού ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για ένα απλό ατύχημα με το δικαστήριο εν τέλει να επιδικάζει υπέρ του Jackson αποζημίωση περίπου 480.000 δολαρίων.

Όπως και να έχει, το περιστατικό δεν επηρέασε την επιτυχία του Cyborg, η οποία οδήγησε τον Van Damme να πρωταγωνιστήσει στα Kickboxer, Lionheart και σε μία σειρά από blockbuster ταινίες που εκτόξευσαν την καριέρα του. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.