"Το να παίξω τον κακό σε ταινία του Bond είναι όνειρο ζωής. Αν μου το πρότειναν φυσικά και θα έλεγα ναι", είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο μετά το πρώτο Όσκαρ της κινηματογραφικής του πορείας, ο Rami Malek. Τότε, οι φήμες έδιναν και έπαιρνα ότι θα υποδυθεί το αντίπαλον δέος του Daniel Craig στη νέα ταινία του James Bond. Μερικούς μήνες μετά, η φημολογία έγινε πραγματικότητα και ο 37χρονος, που έγινε γνωστός μέσα από την τηλεοπτική σειρά Mr. Robot, ετοιμάζεται να ερμηνεύσει τον villain στο No Time to Die.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η παραγωγός της πολυαναμενόμενης ταινίας, Barbara Broccoli σε συνέντευξή της στο Empire, το όνομα του χαρακτήρα θα είναι Safin. "Θα δείτε έναν supevillain, που θα παίξει όσο ποτέ κανείς άλλος με την ψυχοσύνθεση του Bond. Είναι ασταμάτητος. Ελεεινά μοχθηρός". Τι δεν είναι ο Safin; Όπως είχε υπογραμμίσει ο ίδιος ο Malek στην Mirror: "Είναι ένας σπουδαίος χαρακτήρας και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Δεν μπορούμε να τον τοποθετήσουμε υποκριτικά ως ιδεολογικό ή θρησκευτικό τρομοκράτη. Ο ρόλος που υποδύομαι είναι ένα πολύ διαφορετικό είδος τρομοκράτη".

Εκτός από τον Craig και τον Malek, το καστ του No Time to Die συμπληρώνουν οι Jeffrey Wright, Naomie Harris, Lea Seydoux και Christoph Waltz. Μαζί τους η Lashana Lynch, που θα ενσαρκώσει έναν μυστικό πράκτορα με την κωδική ονομασία 007.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στη Τζαμάικα, όπου ο Bond βρίσκεται για διακοπές διαρκείας, αλλά μπλέκει ξανά στον πόλεμο των μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να βοηθήσει τον φίλο του και πράκτορα της CIA Felix Leiter στην αναζήτηση ενός επιστήμονα. Τελικά, θα έρθει αντιμέτωπος με έναν θανάσιμο κίνδυνο που όμοιό του δεν έχει συναντήσει ξανά ο κόσμος.

Η ταινία σε σκηνοθεσία Cary Fukunaga αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2020.