H λέξη survivor βρίσκει την καλύτερη τηλεοπτική της εφαρμογή στην περίπτωση του Bear Grylls. O 46χρονος Βρετανός παρουσιαστής με το στρατιωτικό παρελθόν έχει γίνει διάσημος σε ολόκληρο τον πλανήτη στήνοντας και ενεργώντας ως πρωταγωνιστής σε tv shows που δοκιμάζουν τις ανθρώπινες αντοχές και φτάνουν το ανθρώπινο σώμα και μυαλό στα όριά τους. Τώρα, η επιστροφή του στην τηλεόρασή και στη συχνότητα του Amazon Prime γίνεται με μία εκπομπή που ο τίτλος της μιλάει από μόνος του: The World's Toughest Race.

Ναι, είναι σχεδόν σίγουρο πως ο Grylls θα κάνει πράξει όσα υπόσχεται στα 10 επεισόδια του tv show, όπου 66 ομάδες από 30 διαφορετικές χώρες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη καθώς προσπαθούν να καλύψουν (χωρίς να σταματήσουν και χωρίς να τα παρατήσουν) μία διαδρομής 11 ημερών και 671 χλμ. στα πιο αφιλόξενα τοπία των μακριών νησιών Φίτζι.

Το trailer

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 14 Αυγούστου ενώ ήδη από το trailer της σειράς που υπογράφει ο Mark Burnett (σ.σ: ο άνθρωπος πίσω από τον Bear Grylls), οι προσδοκίες που δημιουργούνται είναι υψηλές, αφού όλα δείχνουν ότι η διαδρομή μόνο εύκολη δεν θα είναι. Το show, βέβαια, δεν αποτελεί κάποια καινούργια ιδέα, αφού υπήρχε και παλιότερα, έχουν όμως περάσει 18 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες.


Επικίνδυνες διαδρομές, άγρια τοπία, ακόμα πιο άγριες καιρικές συνθήκες και καταστάσεις που δοκιμάζουν τους ανθρώπους κάνοντάς τους να θέλουν να τα παρατήσουν.


Τι να περιμένει κανείς ή μάλλον τι να περιμένουν οι fans του ανθρώπου που αποτελεί τον ορισμό του survivor στην άγρια φύση; Σίγουρα, όχι ένα reality όπου κάποιοι celebrities βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα εξωτικό νησί. Εδώ, τα πράγματα μοιάζουν ζόρικα. Επικίνδυνες διαδρομές, άγρια τοπία, ακόμα πιο άγριες καιρικές συνθήκες και καταστάσεις που δοκιμάζουν τους ανθρώπους κάνοντάς τους να θέλουν να τα παρατήσουν. Ή με άλλα λόγια κλασική τηλεόραση δια χειρός Bear Grylls.