"Πρώτα ήρθαν οι μέρες της επιδημίας... Έπειτα ήρθαν τα όνειρα... Εφιάλτες που προειδοποιούσαν για την έλευση του σκοτεινού άντρα. Ο αποστάτης του θανάτου. Τα βήματά του ακούγονταν κάθε νύχτα στους δρόμους. Άρχοντας του πολέμου και πρίγκιπας του σκότους. Ήρθε η ώρα του. Η αυτοκρατορία του αναπτύσσεται στη Δύση και η στιγμή της "Αποκάλυψης" προβάλλει", διαβάζουμε στη σύνοψη ενός από τα πιο εμβληματικά βιβλία του Stephen King, "Το Κοράκι" (εκδ. Λιβάνη). Εκδόθηκε το 1978, σηματοδοτώντας το breakthrough του συγγραφέα και τώρα, δεκαετίες μετά, το δίκτυο CBS All Access μαζί με τον σκηνοθέτη Josh Boone το μεταφέρουν στην οθόνη μέσα από μία μίνι δραματική σειρά υπό τον τίτλο The Stand (όπως είναι αγγλιστί και ο τίτλος του βιβλίου).

Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε

Όπως σε προιδεάσαμε με τη σύνοψη, η υπόθεση του βιβλίου και κατ' επέκταση της σειράς είναι τρομακτικά επίκαιρη: Όταν ένας άντρας το σκάει από μια μονάδα βιολογικών δοκιμών και μεταδίδει ένα μεταλλαγμένο στέλεχος της γρίπης, το 99% της ανθρωπότητας αφαν΄ζιεται μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Τρομαγμένοι και σαστισμένοι, όσοι επιζητούν έχουν ανάγκη από έναν ηγέτη. Εμφανίζονται δύο υποψήφιοι: μία καλοσυνάτη γυναίκα 108 ετών, η Mother Abagail  και ένας μοχθηρός "σκοτεινός άντρας" που αναζητά το χάος και τη βία, ο Randall Flagg ή αλλιώς ο Dark Man.

Αν και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το όραμα του King για έναν κόσμο που έχει πληγεί από μια θανατηφόρα επιδημία και είναι έρμαιο της αέναης μάχης μεταξύ καλού και κακού φαντάζει να πατά στο εδώ και τώρα εν μέσω της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού. 

Το νέο, επίσημο trailer

Στις 30 Σεπτεμβρίου, μας είχε δοθεί μία πρώτη γεύση με την προβολή του teaser trailer στο πλαίσιο της τελετής απονομής των MVT VMAs 2020. Τώρα, με την κυκλοφορία του επίσημου trailer, έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα σχετικά με το τι μας περιμένει στην τηλεοπτική μεταφορά της ιστορίας. 

Στο καστ συναντάμε την Whoopi Goldberg ως Mother Abagail και τον Alexander Skarsgård (τον μεγαλύτερο αδερφό του Bill Skarsgård, που κράτησε τον ρόλο του Pennywise στο "Αυτό") ως τον Randall Flagg. Το καστ συμπληρώνουν οι James Marsden, στον ρόλο του "καλού" Stuart Redman και τις Heather Graham και Amber Heard σε μικρότερους ρόλους.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το τηλεοπτικό αυτό εγχείρημα και ελπίζουμε να είναι αντάξιο του άκρως επιτυχημένου The OutsiderΌπως και να έχει πάντως, η οθόνη, μικρή και μεγάλη, δεν θα σταματήσει ποτέ να λατρεύει τον Stephen King και τον τρόμο που σπέρνουν οι ήρωες του μέσα από τις σελίδες των μυθιστορημάτων του. 


Το The Stand αποτελείται από 10 συνολικά επεισόδια και η πρεμιέρα του έχει οριστεί για τις 17 Δεκεμβρίου 2020 στο δίκτυο του CBS All Access.