Το έχουμε ξαναπεί: Ανάμεσα στα επιτεύγματα του Netflix είναι και το ότι κατάφερε να μας εξοικειώσει περισσότερο στην ιδέα παρακολούθησης μίας μη αγγλόφωνης παραγωγής, άσχετα αν δίνει τη δυνατότητα της αγγλικής μεταγλώττισης. Έτσι, οι ξενόγλωσσοι διάλογοι δεν ακούγονται πια παράταιροι στα αυτιά μας και κυρίως, ξεπερνώντας αυτό το ταμπού, απολαμβάνουμε πληθώρα αξιόλογων σειρών και ταινιών. Αφού αναλύσαμε λοιπόν διεξοδικά, το κομμάτι των καλύτερων ξενόγλωσσων και γαλλικών επίσης παραγωγών, ήρθε η ώρα να εστιάσουμε στις ισπανικές σειρές που ξεχωρίζουν στην πλατφόρμα σύμφωνα με τη βαθμολογία τους στο IMDb.

Σίγουρα, κάποιες από αυτές και τις έχεις παρακολουθήσει και (άρα) μπορείς να προβλέψεις την ύπαρξή τους στην παρακάτω λίστα.

7. The cable girls (7.6)

Η πλατφόρμα ένωσε δυνάμεις με την εταιρεία παραγωγής Bambú για τη δημιουργία ενός μελοδράματος με φεμινιστική χροιά που περιστρέφεται γύρω από το επάγγελμα της τηλεφωνήτριας στη δεκατία του 1920.

6. Elite (7.6) 

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες, το Elite ξεχωρίζει γιατί ενδεχομένως να είναι εκείνη που είναι η πιο αναγνωρίσιμη στον κόσμο, αν κρίνουμε από τις θεάσεις του. Το στοίχημα να επικεντρωθεί σε εφήβους πρωταγωνιστές με σκοτεινά, δολοφονικά κίνητρα σε ένα κολλέγιο με κοινωνικές ανισότητες το κέρδισε και με το παραπάνω το Netflix.

5. La Casa de las Flores (7.7)

 

Προς έκπληξη των δύσπιστων, δεν πρόκειται για μία ακόμη απλή σαπουνόπερα της σειράς. Το σπίτι των λουλουδιών θίγει θέματα και καταστάσεις που μας αφορούν όλους και που εξελίσσονται μέσα από την καθημερινότητα μίας δυσλειτουργικής μεξικανικής οικογένειας της καλής κοινωνίας που διαχειρίζεται ένα γνωστό ανθοπωλείο. 

4. Examination of conscience (7.9)

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείψει μία σειρά ντοκιμαντέρ και στην προκειμένη περίπτωση το Examination of Conscience καταπιάνεται με ένα πραγματικά "καυτό" θέμα: Τις σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά, στο περιβάλλον της καθολικής εκκλησίας που συνήθως αποσιωπούνται από τα μίντια.  

3. Paquita Salas (8)

H δεύτερη μόλις παραγωγή της νεόκοπης ισπανικής πλατφόρμας Flooxer κίνησε το ενδιαφέρον του Netflix για να τη φιλοξενήσει -όπως και έγινε- και να επενδύσει στη 2η και 3η της σεζόν. Η Paquita Salas δουλεύει ως ατζέντισσα, για την ακρίβεια ήταν πολύ επιτυχημένη στα '90s. Λέμε ήταν, γιατί πλέον έχει χάσει τη φήμη της, πασχίζει να κρατήσει τους πελάτες της και να προσελκύσει νέους. Όταν το μεγαλύτερο όνομα στην ατζέντα της την εγκαταλείψει, παραδέχεται ότι πρέπει να επανεφεύρει εαυτόν για να επιβιώσει. 

2. The Innocent (8)

Αν ρίξεις μία ματιά στα trends των τελευταίων εβδομάδων, βρίσκεται στην πρώτη και δεύτερη θέση. Ο Mateo Vidal είναι ένας πρώην κατάδικος που ενώ νόμιζε ότι με την αποφυλάκισή του η ζωή του θα έστρωνε, κάτι πάει πάρα πολύ στραβά και πρέπει να εξακριβώσει τι ακριβώς συμβαίνει. Περισσότερα, διαβάζεις εδώ

1. La Casa de Papel (8.3)

Εντάξει, ήταν αναμενόμενο ότι την πρώτη θέση θα καταλάμβανε το La Casa de Papel. Ανήκει στα πανίσχυρα χαρτιά του Netflix, εκείνα για τα χάρη των οποίων πολλοί φρόντισαν να γίνουν συνδρομητές στην πλατφόρμα. Οι συστάσεις πιστεύουμε ότι είναι περιττές, αλλά μπορείς να διαβάσεις εδώ όλα όσα πρέπει να περιμένεις τον ερχόμενο Ιούνιο όταν και πρόκειται να κυκλοφορήσει η 5η σεζόν.