Το νεόκοπο Dom του Amazon Prime Video, είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει σε Narcos τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε ότι τo εν λόγω 'φαινόμενο' του Netflix σημείωσε αναμφισβήτητη επιτυχία συνδυάζοντας ένα σωρό αμφιλεγόμενα και μη στοιχεία. Ως αστυνομική σειρά με επίκεντρο τη διακίνηση ναρκωτικών, βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα και χαρακτήρες που, εκτός από το να είναι πολύ ελκυστικοί λόγω της αντιπαράθεσης τους με τις αρχές, αποτέλεσαν σημαντική βοήθεια ώστε να μας ξεναγήσουν καλύτερα στα 'κατατόπια'.

Η πλοκή

To Dom από την πλευρά του, αναμφίβολα συγκεντρώνει πολλά από τα παραπάνω συστατικά, αλλά μετά από τη δημιουργία ένα σωρό παραγωγών κατ᾽εικόνα και καθ᾽ομοίωσιν του Narcos, αυτό δε θεωρείται ως ένα από τα προτερήματά του. Αυτό που πραγματικά μας ιντριγκάρει στη σειρά είναι ότι καταφέρνει να παρουσιάσει πολύ γλαφυρά την οικογενειακή ιστορία με την οποία καταπιάνεται, δημιουργώντας την αίσθηση ότι ο τηλεθεατής βρίσκεται κάπου στο περιβάλλον των πρωταγωνιστών.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία πραγματική ιστορία με στοιχεία μυθοπλασίας που έχει ως έμπνευση το Βραζιλιάνο εγκληματία Pedro Machado Lomba Neto, του οποίου η δράση σχετίζεται στενά με την εγκληματικότητα στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατά τα τέλη της δεκαετίας του '90. Ο δημιουργός και σκηνοθέτης Breno Silveira ήθελε να χωρέσει όλα όσα μπορούσε μέσα από 8 μόνο 'κεφάλαια' ώστε να μην κουράσει το κοινό.

Ειδικότερα, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη σχέση του Victor Dantas (Flávio Tolezani), ενός μέλους της βραζιλιάνικης υπηρεσίας πληροφοριών που ειδικεύεται στo εμπόριο ναρκωτικών, και του μικρού του γιου, Pedro, τον οποίο ονομάζουν Dom (Gabriel Leone), ενός αγοριού που μόλις έγινε 18 ετών. Εκτός από τον εθισμό του στην κοκαΐνη, ο νεαρός συνδέεται με πολύ προβληματικές εγκληματικές ομάδες στις φαβέλες.

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες ταινίες του Netflix αυτή τη στιγμή

Η αντίθεση και η τραγωδία είναι ξεκάθαρες από την πρώτη στιγμή: Πώς μπορεί ένας άνθρωπος τόσο σοβαρός, αξιόλογος και ευυπόληπτος όσο ο Victor να έχει ένα τόσο αντιδραστικό γιο; Αυτή η ιστορία εκτυλίσσεται παράλληλα με μία ακόμη που εμβαθύνει στην ιστορία της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών 20 χρόνια νωρίτερα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο των '70s. Μάλιστα ξεκινά από όταν ο Victor, ως άπειρος νέος τότε, πάλευε ενάντια στο έγκλημα.

Να προστεθεί στα must see της σεζόν λοιπόν.