Η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους ρατσιστές

Με "χαμόγελο" και απόλυτη απραξία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται.

Γράφει: Esquire Editors 26 Ιουλίου 2020

"Χρησιμοποιήστε το χαμόγελό σας για να αλλάξετε τον κόσμο. Μην αφήσετε τον κόσμο να αλλάξει το χαμόγελό σας". Με αυτή τη φράση έστειλε το μήνυμά του ο MVP του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο μέσω social media. Μάλιστα, συνόδευσε το μήνυμα με φωτογραφίες οι οποίες τον δείχνουν να απολαμβάνει την προπόνηση των Μπακς στο Ορλάντο.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση μπορεί να θεωρηθεί ως έμμεση απάντηση σε όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα και δη μετά τη συνέντευξη που έδωσε στο Bleacher Report, τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του, αλλά και τον "θόρυβο" που ξεσήκωσε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως μία ανάρτηση πραγματικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Καλέμη, υπεύθυνου του Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων, προκάλεσε σάλο στα social media. Ο κ. Καλέμης επιτέθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον οποίο αποκάλεσε μεταξύ άλλων "μαϊμού". Αφορμή για την αήθη ανάρτηση στάθηκε μία συνέντευξη σε αμερικανικό μέσο του σταρ του NBA για τον ρατσισμό, το bullying και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα. Στην συνέντευξη ο Γιάννης έλεγε ότι η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, σημειώνοντας τις δυσκολίες για τους έγχρωμους και μάλιστα παράνομους μετανάστες, να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες.

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Greek Freak, ο Κωνσταντίνος Καλέμης προέβη σε αδιανόητους χαρακτηρισμούς μέσω του διαδικτύου. Σχεδόν αμέσως η ανάρτησή του άρχισε να αναπαράγεται μεταξύ των χρηστών των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης με πλήθος αρνητικά σχόλια.

Ταχύτατη ήταν και η αντίδραση του υπουργείου Υγείας, με την υπουργό Νίκη Κεραμέως να διατάζει έρευνα και να απομακρύνει τον Kαλέμη από τη θέση του. Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Από: Thetoc.gr


κεντρική φωτογραφία  ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.