Ψεκασμένοι: Το προφίλ των Αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών

Τα πρώτα στοιχεία από το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τους αρνητές του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 04 Οκτωβρίου 2021

Ποιος να το περίμενε ότι είναι 'ψεκασμένοι' ε; Ένας πρώην συνομιλητής του Αρτέμη Σώρρα και ένας γνώριμος στις αρχές, πρώην πολιτευτής της "Ελλήνων Συνέλευσις", φέρεται να βρίσκονται πίσω από την ιστοσελίδα των "Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών", σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τους αρνητές του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Τα ευρήματα που έχουν προκύψει από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, περιλαμβάνουν εκτός από τα πρόσωπα πίσω από τις επίμαχες διαδικτυακές κοινότητες και "ίχνη" οικονομικών συναλλαγών με θύματα ανυποψίαστους πολίτες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου".

> Διάβασε ακόμη: Αρνητές των εμβολίων ή μήπως αρνητές της πραγματικότητας;

Μετά την προσωποποίηση των συγκεκριμένων αδικημάτων, η αστυνομία αναμένεται να διαβιβάσει νέο φάκελο στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με αντίστοιχο παρελθόν

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαχειριστής της ιστοσελίδας των "Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών", γύρω από την οποία είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες των αρχών, είναι ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην συνομιλητής του Αρτέμη Σώρρα και πρόεδρος φορέα, ενώ πίσω από το site βρίσκεται ένα ακόμα πρόσωπο με …παρελθόν στην "Ελλήνων Συνέλευσις", ο οποίος μάλιστα είχε απασχολήσει τις αρχές κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Παράλληλα σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκύπτουν "ίχνη" οικονομικών συναλλαγών ανάμεσα στην επίμαχη ιστοσελίδα και σε πολίτες, με φόντο την παροχή νομικών συμβουλών.

Πρόκειται για τις "περιβόητες" συμβάσεις άρνησης τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, με τις οποίες διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ, αμφισβητώντας το Σύνταγμα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καμία απολύτως νομική ισχύ. Μέχρι στιγμής τα ευρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στοιχειοθετούν το αδίκημα της απόπειρας απάτης, με τις αρχές να αναζητούν τα πρόσωπα που έχουν πέσει στα "δίχτυα" των επιτήδειων.

Όταν αυτό γίνει, ένας νέος φάκελος θα βρεθεί στο γραφείο του Εισαγγελέα, που θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις, ζητώντας ενδεχομένως πιο αυστηρές ποινές για τους διαχειριστές των ιστοσελίδων που σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

> Διάβασε ακόμη: Στην πρώτη γραμμή της ηλιθιότητας οι Έλληνες αντιεμβολιαστές

"Πάμε στην αστυνομία (προσοχή, δεν πάμε ούτε στην εισαγγελία ούτε στην ασφάλεια) με ένα 20σελιδο έντυπο της ιερής δηλώσεως ( και ΟΧΙ με δύο) υπογράφουμε με μπλε μελάνι όλες τις μονές σελίδες ( δηλαδή την 1 την 3 την 5 κ λ π), πριν πάμε στην αστυνομία φροντίζουμε να έχουμε συμπληρώσει με μπλε τα στοιχεία μας, αλλά και όπου μέσα στο έγγραφο υπάρχουν τελείες".

Οι οδηγίες

Οι παραπάνω …οδηγίες αναγράφονται σε ανάρτηση σε ένα από τα 4 προφίλ του facebook, που περιλαμβάνονται στον φάκελο που παρέδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις σελίδες των αρνητών του εμβολιασμού. Το συγκεκριμένο 20σελιδο έντυπο καταλήγει με απειλές για αυτοδικία και εκτελέσεις, ενώ ο χρήστης που το αναδημοσιεύει στο προφίλ του, "πρωταγωνιστεί" και σε κανάλι σε μια από τις 4 ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν οι αντιεμβολιαστές και περιλαμβάνονται και αυτές στο φάκελο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αρχές συνεχίζουν να ενώνουν τις τελείες ανάμεσα στις ιστοσελίδες και στα πρόσωπα, αναζητώντας τους υποκινητές πίσω τις επίμαχες αναρτήσεις.

Από: Thetoc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.