Τέλος τα μίνι lockdowns

Η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση των περιορισμών ακόμα και στις "κόκκινες" περιοχές, ενώ έρχονται νέα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους.

Γράφει: Esquire Editors 05 Οκτωβρίου 2021

Ανακοινώσεις αναμένονται την Τετάρτη σχετικά με νέα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους, ενώ προς κατάργηση οδεύουν και τα μίνι τοπικά lockdowns, παρότι ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ. Η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση των περιορισμών ακόμα και στις "κόκκινες" περιοχές, όπου οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να διασκεδάζουν σε κλειστούς χώρους με μουσική και χωρίς ωράριο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη και άλλες Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως επιτραπεί πλέον και ο χορός στα κέντρα ψυχαγωγίας, δηλαδή οι όρθιοι θαμώνες και οι... γεμάτες πίστες.

Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown

Χαρακτηριστικά, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες σημείωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη "για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας, με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους".

> Διάβασε ακόμη: Στην πρώτη γραμμή της ηλιθιότητας οι Έλληνες αντιεμβολιαστές

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξαναμπεί σε lockdown και σημείωσε τη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με πέρσι, τόσο στα στοιχεία της εξέλιξης της πανδημίας, όσο και στην αντοχή του συστήματος Υγείας:

"Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία, καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση, απέχουμε πολύ -κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown" φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερες ελευθερίες για εμβολισμένους

Στο επίκεντρο της αγωνίας για την έκβαση της πανδημίας βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη, όπου εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα.

Δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ανακοινώθηκε ότι οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, αλλά και οι εορτασμοί για τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν κανονικά. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων. Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η παρέλαση θα γίνει "με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας. Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς. Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε".

> Διάβασε ακόμη: Ψεκασμένοι: Το προφίλ των Αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, σημειώνει με κάθε ευκαιρία ότι πρόκειται πλέον για μια "πανδημία των ανεμβολίαστων". Στο πνεύμα αυτό, εκπονείται σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες, ειδικά για τους εμβολιασμένους, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος, χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, "να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας".

Το πώς ακριβώς θα δουλέψει το σύστημα δεν το εξήγησε ο υπουργός Υγείας καθώς αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και οι ανακοινώσεις.

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης