Η Αθήνα μετατρέπεται σε προορισμό διεθνών προδιαγραφών

Σε ποιες περιοχές τα ακίνητα καταγράφουν υψηλές αποδόσεις.

Γράφει: Esquire Editors 21 Οκτωβρίου 2021

Η αξιοποίηση εμβληματικών κτιρίων, τα έργα ανάπλασης αλλά και το μεγάλο έργο της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό, σηματοδοτούν την αλλαγή της φυσιογνωμίας πολλών περιοχών του κέντρου της Αθήνας, η οποία πλέον μετατρέπεται σε προορισμό διεθνών προδιαγραφών. 

Η αλλαγή της εικόνας του κέντρου έχει ήδη αρχίσει να γίνεται εμφανής καθώς το μεγαλύτερο μέρος των παλαιών ακινήτων ανακαινίζεται, είτε μέσω των νέων αγοραστών-επενδυτών, είτε μέσω των προγραμμάτων "Εξοικονομώ" κατ΄οίκον, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των κτιρίων του κέντρου  αλλά και στην αύξηση των εμπορικών αξιών. 

Ανακαινίσεις- Κατασκευές - Ανοικοδομήσεις

Την ίδια στιγμή η κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στους βασικούς άξονες της Αθήνας, πολλές εκ των οποίων αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα, εκτιμάται ότι θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και θα τονώσουν περαιτέρω το αγοραστικό ενδιαφέρον

Καθοριστικός παράγοντας πάντως αναδεικνύεται η κατασκευή της νέας γραμμής του μετρό που θα διέρχεται από πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές του κέντρου και θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του. 

Ήδη η ζήτηση για αγορά ακινήτων σε περιοχές που θα περνά η γραμμή 4 του μετρό είναι αξιοσημείωτη με τις αποδόσεις να καταγράφουν σημαντική αύξηση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της η prop tech εταιρείας Prosperty υψηλές αποδόσεις, που σημαίνει, πόσα χρόνια χρειάζονται για να ξεπληρώσει κανείς ένα ακίνητο αν το νοίκιαζε ή αλλιώς ποιο είναι το κέρδος του αν το κοιτάξει σαν επένδυση, καταγράφει το κέντρο της Αθήνας και ακολουθεί η Κυψέλη και ο Άγιος Ελευθέριος - Ριζούπολη.

Στον αντίποδα, οι περιοχές του κέντρου της Αθήνας με τη χαμηλότερη απόδοση είναι του Λυκαβηττού - Κολωνακίου, Κουκάκι - Μακρυγιάννη, Παγκράτι και ο Νέος Κόσμος.

Ειδικότερα στο Κολωνάκι - Λυκαβηττό η τιμή πώλησης ανέρχεται σε 4.000 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ η μέση τιμή ενοικίασης ανέρχεται στα 160 ευρώ το τετραγωνικό και η μέση απόδοση στο 4%. 

Στο ιστορικό κέντρο η μέση τιμή του τετραγωνικού κυμαίνεται στα 3.179 ευρώ το τετραγωνικό, η μέση τιμή του ενοικίου στα 145 ευρώ το τετραγωνικό και η απόδοση στα 4,57%. 

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ένα μεγάλο ερώτημα για την Tesla

Θα ξεκινήσει η παραγωγή τον Δεκέμβριο;

Πώς ακριβώς υπολογίζονται οι εκπτώσεις στην Black Friday

Black Friday σήμερα και αυτό είναι άρθρο που μάλλον σε αφορά.

Ο άνθρωπος πίσω από την 'κραυγή της Εύβοιας'

Ο φωτογράφος Κώστας Τσακαλίδης και πώς η φωτογραφία του από την Εύβοια έφτασε μέχρι το εξώφυλλο του TIME.

Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα μέχρι στιγμής

Ο Ηλίας Μόσιαλος καταθέτει επιστημονικά δεδομένα και άποψη για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα.