Η Αθήνα μετατρέπεται σε προορισμό διεθνών προδιαγραφών

Σε ποιες περιοχές τα ακίνητα καταγράφουν υψηλές αποδόσεις.

Γράφει: Esquire Editors 21 Οκτωβρίου 2021

Η αξιοποίηση εμβληματικών κτιρίων, τα έργα ανάπλασης αλλά και το μεγάλο έργο της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό, σηματοδοτούν την αλλαγή της φυσιογνωμίας πολλών περιοχών του κέντρου της Αθήνας, η οποία πλέον μετατρέπεται σε προορισμό διεθνών προδιαγραφών. 

Η αλλαγή της εικόνας του κέντρου έχει ήδη αρχίσει να γίνεται εμφανής καθώς το μεγαλύτερο μέρος των παλαιών ακινήτων ανακαινίζεται, είτε μέσω των νέων αγοραστών-επενδυτών, είτε μέσω των προγραμμάτων "Εξοικονομώ" κατ΄οίκον, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των κτιρίων του κέντρου  αλλά και στην αύξηση των εμπορικών αξιών. 

Ανακαινίσεις- Κατασκευές - Ανοικοδομήσεις

Την ίδια στιγμή η κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στους βασικούς άξονες της Αθήνας, πολλές εκ των οποίων αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα, εκτιμάται ότι θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και θα τονώσουν περαιτέρω το αγοραστικό ενδιαφέρον

Καθοριστικός παράγοντας πάντως αναδεικνύεται η κατασκευή της νέας γραμμής του μετρό που θα διέρχεται από πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές του κέντρου και θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του. 

Ήδη η ζήτηση για αγορά ακινήτων σε περιοχές που θα περνά η γραμμή 4 του μετρό είναι αξιοσημείωτη με τις αποδόσεις να καταγράφουν σημαντική αύξηση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της η prop tech εταιρείας Prosperty υψηλές αποδόσεις, που σημαίνει, πόσα χρόνια χρειάζονται για να ξεπληρώσει κανείς ένα ακίνητο αν το νοίκιαζε ή αλλιώς ποιο είναι το κέρδος του αν το κοιτάξει σαν επένδυση, καταγράφει το κέντρο της Αθήνας και ακολουθεί η Κυψέλη και ο Άγιος Ελευθέριος - Ριζούπολη.

Στον αντίποδα, οι περιοχές του κέντρου της Αθήνας με τη χαμηλότερη απόδοση είναι του Λυκαβηττού - Κολωνακίου, Κουκάκι - Μακρυγιάννη, Παγκράτι και ο Νέος Κόσμος.

Ειδικότερα στο Κολωνάκι - Λυκαβηττό η τιμή πώλησης ανέρχεται σε 4.000 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ η μέση τιμή ενοικίασης ανέρχεται στα 160 ευρώ το τετραγωνικό και η μέση απόδοση στο 4%. 

Στο ιστορικό κέντρο η μέση τιμή του τετραγωνικού κυμαίνεται στα 3.179 ευρώ το τετραγωνικό, η μέση τιμή του ενοικίου στα 145 ευρώ το τετραγωνικό και η απόδοση στα 4,57%. 

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.