Οι περιοχές της Αθήνας με τη μεγαλύτερη ζήτηση ακινήτων

Ποιοι είναι οι πρωταθλητές του real estate στην πρωτεύουσα.

Γράφει: Esquire Editors 11 Οκτωβρίου 2021

Ολοένα και πιο δυναμική καταγράφεται, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η επιστροφή τόσο των κατασκευαστών όσο και των αγοραστών στην αγορά ακινήτων, ειδικά στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, με τις τιμές να καταγράφουν αξιοσημείωτη άνοδο λόγω της υψηλής ζήτησης.

Ως εκ τούτου, το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς των Βορείων Προαστίων είναι η αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας τόσο μέσω της ανακαίνισης - ανακατασκευής παλαιών κατοικιών όσο και με νέες κατασκευές.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νεόδμητων ακινήτων καταγράφονται στο Ηράκλειο, στα Βριλήσσια, στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή, στον Χολαργό αλλά και στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με στελέχη της prop tech εταιρείας Prosperty, η αυξημένη στροφή των αγοραστών στα Βόρεια Προάστια, όπως αυτή αποτυπώνεται στην έντονα ανοδική πορεία των τιμών, επιβεβαιώνει την αυξημένη κινητικότητα της εγχώριας ζήτησης.

Αυτό δείχνει ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι κινούνται πλέον για την απόκτηση κατοικιών έχοντας συσσωρεύσει και ρευστότητα μετά την πανδημία, με τη μετατόπιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος να παρατηρείται στα Βόρεια Προάστεια και να αφορά πρωτίστως την αγορά κύριας κατοικίας.

Ο λόγος είναι ότι σε πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με άλλες του λεκανοπεδίου καθώς παρέμειναν σχεδόν "παγωμένες", ακόμα και μετά την ανάκαμψη της αγοράς το 2017, ενώ η τηλεργασία -λόγω πανδημίας- οδήγησε πολλούς υποψήφιους αγοραστές στην αναζήτηση μεγαλύτερων ακινήτων σε περιοχές που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σύμφωνα με την Prosperty οι περιοχές των Βορείων Προαστίων με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Ηράκλειο και η Αγία Παρασκευή.

Οι περιοχές της Αθήνας με τη μεγαλύτερη ζήτηση ακινήτων

Σχετικά με την αγοραστική δύναμη των υποψήφιων αγοραστών των Βορείων Προαστείων, με βάση τα analytics της Prosperty που δείχνουν και την τάση των τιμών που διαμορφώνονται στην αγορά, στη Νέα Ιωνία οι υποψήφιοι διαθέτουν από 100.000 - 197.000 ευρώ για αγορά σπιτιού, ενώ το υψηλότερο ποσό παρατηρείται στην περιοχή Φιλοθέης - Ψυχικού με την τιμή να κυμαίνεται μεταξύ 300.000 - 655.000 ευρώ.

Για την αγορά ακινήτου στην Αγία Παρασκευή οι υποψήφιοι αγοραστές διαθέτουν από 220.000 έως 330.000 ευρώ, στο Μαρούσι διαθέτουν από 200.000 έως 350.000 ευρώ, στα Βριλήσσια από 250.000 έως 400.000, στο Γαλάτσι από 100.000 έως 220.000, στην περιοχή του Διονύσου από 175.000 έως 437.000 ευρώ και στην περιοχή του Ηρακλείου από 100.000 έως 225.000 ευρώ.

Επίσης, στην Κηφισιά διαθέτουν από 220.000 έως 700.000 ευρώ, σε Λυκόβρυση - Πέυκη το ποσό που καταβάλλουν οι αγοραστές είναι από 170.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ σε Χαλάνδρι - Παπάγου, το ποσό που διαθέτουν φτάνει μέχρι τις 350.000 ευρώ.

Και επειδή η αγοραπωλησία ενός ακινήτου, μόνο ως "μία εύκολη υπόθεση" δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, η Prosperty με τη βοήθεια της τεχνολογίας και καινοτόμων εργαλείων, δίνει λύση στον γόρδιο δεσμό, απλοποιώντας τις διαδικασίες που αφορούν τόσο την ανεύρεση ακινήτου, όσο και την ολοκλήρωση της πώλησης - αγοράς του.

Στην πλατφόρμα της Prosperty, οι ιδιοκτήτες, για πρώτη φορά, αναθέτουν το ακίνητό τους για πώληση ή ενοικίαση εύκολα και γρήγορα, αναβαθμίζοντάς το με τον καλύτερο τρόπο.

Έχοντας τα έγγραφα του ακινήτου, η Prosperty μπορεί να τρέξει με τους έμπιστους συνεργάτες της (Νομικά, Τεχνικά & Συμβολαιογραφικά γραφεία) όλη τη διαδικασία, επιτρέποντας σχεδόν ανέπαφες διαδικασίες πώλησης και αγοράς. Η διαδικασία ολοκληρώνεται 4 φορές πιο γρήγορα από ό,τι ισχύει στην αγορά σήμερα.

H εμπειρία μίσθωσης και ενοικίασης για μεσο-μακροχρόνια διαστήματα πραγματοποιείται εντελώς ψηφιακά, για πρώτη φορά με μηδενικό κόστος για τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου, καθώς και με 50% χαμηλότερο κόστος για τον ενοικιαστή.

Η Prosperty, διαθέτοντας σήμερα ένα αξιόλογο και ποιοτικό portfolio με πάνω από 1.500 ακίνητα, προσθέτοντας περίπου 300 νέα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της μηνιαίως και έχοντας πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από τις συνεργασίες της με μεγάλους θεσμικούς ιδιοκτήτες ακινήτων, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κάλυψης του ακινήτου, μέσω εικόνων υψηλής ανάλυσης, εικονικής περιήγησης με 360ᵒ στο εσωτερικό του ακινήτου και εντυπωσιακών drone video από τον περιβάλλοντα χώρο.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης