Γιατί έχει αυξηθεί η ζήτηση ακινήτων στα νότια προάστια της Αθήνας

Τα μεγάλα projects φέρνουν και μεγάλη ζήτηση.

Γράφει: Esquire Editors 14 Οκτωβρίου 2021

Συνολικές επενδύσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ δρομολογούνται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν άρδην την εικόνα της παραλιακής ζώνης της Αττικής και να ωθήσουν περαιτέρω την άνοδο των τιμών των ακινήτων.

Τα νέα projects σε συνδυασμό με τις αναπλάσεις που πραγματοποιούνται κατά μήκος της αθηναϊκής ακτογραμμής, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον Ελλήνων αλλά και ξένων αγοραστών. 

Ήδη σύμφωνα με στελέχη της αγοράς οι τιμές των ακινήτων σε πολλές περιοχές των νοτίων προαστίων έχουν αρχίσει να αυξάνονται σημαντικά τους τελευταίους μήνες, καταγράφοντας σχεδόν διψήφια ποσοστά. 

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που δρομολογούνται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι τα Αστέρια Γλυφάδας. Το project, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ προβλέπει την ανάπτυξη ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 400 κλινών, αλλά και μιας σειράς ακόμη άλλων αναπτύξεων όπως κατοικίες και καταστήματα.

Επίσης στα ύψη έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ακινήτων στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Ελληνικό, η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα της χώρας το οποίο θα φέρει σημαντικές ανακατατάξεις όχι μόνο στην οικιστική ανάπτυξη αλλά και στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου που θα ενοποιήσει το κομμάτι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι και τον Αλιμο, καθιστώντας πλέον την παράκτια περιοχή πιο εύκολα προσβάσιμη για τους κατοίκους όχι μόνο των γύρω δήμων, αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου.

Η ολοκλήρωσή του αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά σε επίπεδο αγοραστικού ενδιαφέροντος περιοχές όπως η Βουλιαγμένη, η Γλυφάδα και το Ελληνικό αλλά και άλλες όπως το Παλαιό Φάληρο, η Βάρη, το Λαγονήσι, η Παλαιά Φώκαια και τα Λεγρενά.

Τέλος ένας ενιαίος ποδηλατόδρομος αλλά και πεζόδρομος μήκους 22 χλμ. πλάι στη θάλασσα, ενώνοντας το ΣΕΦ με την Βουλιαγμένη, αναμένεται σύντομα να πάρει σάρκα και οστά.  Ωστόσο η ποδηλατική διαδρομή από το Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη θα είναι μόνο η αρχή, καθώς στη συνέχεια η ανάπλαση θα συνεχιστεί μέχρι το Σούνιο καλύπτοντας μια απόσταση 48 χλμ. φτάνοντας συνολικά τα 70 χλμ.

Η καινούργια αυτή ποδηλατική διαδρομή θα συνδέει τον Πειραιά με τη Βουλιαγμένη και τελικά με τη Γλυφάδα. Ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και σηματοδοτεί με τον τρόπο του την ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η prop tech εταιρεία Prosperty για τα Νότια Προάστια,  και όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα για το ελάχιστο και μέγιστο κεφάλαιο που διαθέτουν οι υποψήφιοι αγοραστές για την αγορά ακινήτου στα νότια προάστια, στον Άγιο Δημήτριο διαθέτουν από 95.000 - 112.500 ευρώ. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο το διαθέτουν αγοραστές για τις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Γλυφάδας, ενώ στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη το ποσό που διαθέτουν κυμαίνεται από 177.500 έως 442.500 ευρώ. 

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος