Ο εφιάλτης των ναρκωτικών μέσα από τα μάτια ενός διασώστη

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Σάκης Καρακατσάνης αφηγείται ένα ανατριχιαστικό περιστατικό.

Γράφει: Esquire Editors 05 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός, ατμοσφαιρική ρύπανση, ενδοοικογενειακή και φυλετική βία, μπούλινγκ είναι μερικά από τα καθημερινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Κι όμως υπάρχει ένα που παραμένει σταθερό όσα χρόνια κι αν περάσουν σκορπώντας τον θάνατο και τη δυστυχία. Τα ναρκωτικά. Μπορεί το ενδιαφέρον μας να έχει μετατεθεί αλλού, μιας και οι καιροί που διάγουμε, κάθε παρά εύκολοι και ευτυχισμένοι είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Καθημερινά, εκατοντάδες νέοι χάνουν τη μάχη με την ηρωίνη βυθίζοντας τις οικογένειές τους στη θλίψη, ενώ διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθούν να τους βοηθήσουν. Καθημερινά, αμέτρητοι άνθρωποι ζητιανεύουν προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Καθημερινά, εκατοντάδες νέοι χάνουν τη μάχη με την ηρωίνη βυθίζοντας τις οικογένειές τους στη θλίψη. Καθημερινά, αμέτρητοι άνθρωποι ζητιανεύουν προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Μία πραγματική ιστορία

Ο Σάκης Καρακατσάνης είναι διασώστης του ΕΚΑΒ και μέσα από το προφίλ του στο Facebook, αναφέρεται σε ιστορίες και περιστατικά τα οποία αντιμετωπίζει καθημερινά, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στα πραγματικά προβλήματα.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.