Αδρενόχρωμα, ένα ναρκωτικό μεταξύ πραγματικότητας και μύθου

Ανθρωποφαγίες, κυκλώματα παιδεραστίας, θεωρίες συνωμοσίας και πολύς χαμός στο ίσιωμα για ένα ναρκωτικό πολύ κατώτερο της κοκαΐνης.

Για κάποιους το αδρενόχρωμα είναι το ναρκωτικό-χίμαιρα, η φρικιαστική και παράνομη ψυχότροπη ουσία που εξάγεται από τους επινεφριδιακούς αδένες όσων βρίσκονται υπό καθεστώς φρικτού τρόμου ή τη στιγμή που πεθαίνουν και χαρίζει αιώνια νιότη στους χρήστες του. Η πραγματικότητα απέχει προσάγγας από αυτή τη θεωρία, παρότι όντως η συγκεκριμένη ουσία είναι τυλιγμένη σε ένα πέπλο μυστηρίου.

Αδρενόχρωμα, ένα ναρκωτικό μεταξύ πραγματικότητας και μύθουiStock

Τι είναι, πραγματικά, το αδρενόχρωμα;

Το αδρενόχρωμα είναι η χημική ένωση με τον τύπο C9H9NO3, που παράγεται μετά από την οξείδωση της αδρεναλίνης σε περιβάλλον ουδέτερου pH.

Οι θεωρίες συνωμοσίας

Σημείο αναφοράς στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας αποτελούν τα έθιμα των Ngarrindjeri, μίας φυλής Αυστραλών κανιβάλων. Εκείνοι, σύμφωνα με την παράδοση, τρομοκρατούσαν τα θύματά τους πριν τα σκοτώσουν για να τα κάνουν να παράγουν μεγάλες δόσεις τοξινών στους επινεφριδικούς αδένες τους, που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή διάφορων ορμονών, μεταξύ των οποίων και της αδρεναλίνης. Κι αυτό γιατί η κατανάλωσή τους υποτίθεται ότι θα τους έδινε δυνάμεις και ενέργεια. Κάτι σαν ένα είδος βαμπιρισμού, δηλαδή.

Η συγκεκριμένη θεωρία για το αδρενόχρωμα, που έχει βρει εφαρμογή σε πάμπολλα θρίλερ, τόσο στη λογοτεχνία όσο και στον κινηματογράφο, πρόσφατα αποτέλεσε αντικείμενο οικειοποίησης από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, με πιο γνωστή αυτή της QAnon που υποστηρίζει ότι συγκεκριμένες μυστικές παιδοφιλικές κοινότητες -στις οποίες είναι μέλη άτομα που ανήκουν στην ελίτ του Hollywood και της διεθνούς πολιτικής-, θυσιάζουν παιδιά αφού τα τρομοκρατήσουν μέσω των πράξεών τους, για να εξάγουν από αυτά το "πολύτιμο ναρκωτικό" αδρενόχρωμα.

> Διάβασε ακόμα: Αναζητώντας τον Q στη θεωρία συνωμοσίας QAnon

Η μόνη αλήθεια σε όλα αυτά είναι ότι το αδρενόχρωμα όντως υπάρχει ως ουσία και ότι φαίνεται όντως να έχει ψυχότροπο δράση, αλλά μάλλον ελαφριά.

Από πού μπορείς να αγοράσεις αδρενόχρωμα

Μπορείς να βρεις εύκολα στο διαδίκτυο συνθετικό αδρενόχρωμα, ειδικά στο deep web, παρότι δεν θα σε συμβουλεύαμε να ψωνίσεις το οτιδήποτε από εκεί. Η ιατρική κοινότητα υποστηρίζει ότι το αδρενόχρωμα δεν έχει κάποια κλινική χρησιμότητα, ενώ όσον αφορά την ψυχότροπο δράση του, αυτή θεωρείται μάλλον ελαφριά. Προσοχή, όμως. Οι παρενέργειές του είναι ίδιες με αυτές της μεθαμφεταμίνης και μπορεί να αλλάξει τον καρδιακό σου ρυθμό.

Τα αποτελέσματα του αδρενοχρώματος

Στο βιβλίο του Legal Highs, ο Adam Gottlieb σημειώνει ότι το αδρενόχρωμα προκαλεί ένα αίσθημα ευεξίας, μία πολύ ελαφριά μετατροπή στην πνευματική διαδικασία και ένα είδος παράνοιας, ενώ το θεωρεί λιγότερο αποτελεσματικό από την κοκαΐνη.

> Διάβασε ακόμα: Κάνναβη για καλύτερο σεξ. Ή μήπως όχι;

Ας μείνουμε, όμως, σε όσα μας λέει η επιστήμη. Το αδρενόχρωμα είναι ένας κανονικός μεταβολίτης, δηλαδή μία ουσία που παράγεται από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα και η παρουσία του στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα κάτι σαν άγχος, αντιδράσεις μετρίου κλίμακας ψυχωτικών διαταραχών και διαταραχών της σκέψης, αλλά και ένα αίσθημα "μη-πραγματικότητας"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.