Πόση ώρα μένουν στο σώμα οι παράνομες ουσίες

Τα ναρκωτικά αφήνουν ίχνη στο αίμα, τα ούρα και τα μαλλιά.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 04 Φεβρουαρίου 2021

Τα ναρκωτικά αφήνουν ίχνη στο σώμα ουσιαστικά με τρεις τρόπους: στο αίμα, στα ούρα και στα μαλλιά. Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα σημεία, σε αύξουσα σειρά, όπου και παραμένουν περισσότερο καιρό: φεύγουν σχετικά γρήγορα από το αίμα, ενώ μπορούν να παραμείνουν για πάρα πολύ καιρό στα μαλλιά (για αυτό και το τεστ των μαλλιών είναι πιο επίφοβο για όσους κάνουν χρήση στα κρυφά, ενώ παράλληλα είναι εκείνο που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι αρχές για να επιβεβαιώσουν ότι κάποιος ύποπτος έχει κάνει ναρκωτικά, ακόμα και αρκετό καιρό πριν).

'Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ, πόσο χρόνο διαρκούν τα ίχνη των διαφορετικών ναρκωτικών ουσιών και ποια είναι εκείνα που παραμένουν για περισσότερο καιρό στο σώμα; Ακόμα κι από αυτήν την οπτική γωνία πάντως, επιβεβαιώνεται ο γενικός κανόνας πως στον κόσμο των παράνομων ουσιών η αδικία βασιλεύει: μερικά από τα λιγότερο αντικοινωνικά κι επικίνδυνα ναρκωτικά είναι εκείνα που αφήνουν τα πιο μακροχρόνια ίχνη, ενώ τα χειρότερα και πιο επικίνδυνα εξαφανίζονται πολύ γρήγορα.

Πόσο καιρό μένουν τα ναρκωτικά στο αίμα;

Πόση ώρα μένουν στο σώμα οι παράνομες ουσίες

Τα ίχνη του LSD, της μορφίνης, της ηρωίνης, της αμφεταμίνης και του αλκοόλ μπορεί να παραμείνουν στο κυκλοφορικό σύστημα μέχρι και 12 ώρες μετά την κατανάλωσή τους. Η μεθαμφεταμίνη παραμένει περισσότερο (37 ώρες)· το MDMA, η κοκαΐνη, τα βαρβιτουρικά (48 ώρες) και η κάνναβη το περισσότερο από όλα (2 εβδομάδες).

Πόσο καιρό μένουν στα ούρα;

Ναρκωτικά στα ούρα πόσο καιρό

Πολλοί πιστεύουν ότι τα ίχνη στα ούρα εξαφανίζονται γρήγορα, αλλά κάνουν λάθος. Οι περισσότερες ουσίες παραμένουν ανιχνεύσιμες για μια περίοδο μεταξύ 3 έως 6 ημερών μετά την κατανάλωση. Ενώ τα ίχνη της κάνναβης διαρκούν, περισσότερο από όλα, έως και 30 ημέρες.

Πόσο καιρό μένουν στα μαλλιά;

Ναρκωτικά στα μαλλιά

Το LSD είναι η μόνη ουσία που εξαφανίζεται από τα μαλλιά αρκετά γρήγορα, σε περίπου 3 ημέρες, ενώ οι υπόλοιπες παράνομες ουσίες είναι ανιχνεύσιμες για τους επόμενους 3 μήνες. Όχι μόνο αποτελεί τον απλούστερο τρόπο για να εντοπιστεί αν έχει γίνει ή όχι χρήση από κάποιον, αλλά δίνει και τη δυνατότητα να προσδιοριστεί το πότε ακριβώς έγινε η χρήση με έναν σχετικά απλό τρόπο: την μέτρηση του μήκους της τρίχας σε σχέση με την ταχύτητα ανάπλασης.

Από: Esquire IT

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαφανή σπίτια στη φύση, η τάση που βλέπουμε παντού στα σόσιαλ μίντια

Κοστίζουν λιγότερο απ' ό,τι θα περίμενες και διαθέτουν άπλετο φυσικό φως.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ανυπάκουες ράτσες σκύλων, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες ράτσες σκύλων είναι πιθανό να παρουσιάσουν επιπλέον προκλήσεις στην εκπαίδευσή τους;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί χρειαζόμαστε όλοι ψυχοθεραπεία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι κάνουν ψυχοθεραπεία επειδή δεν κάνουν κάποιοι άλλοι...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν η τεχνητή νοημοσύνη έλυνε τα μυστήρια των ανώτερων μαθηματικών;

Οι περίπλοκοι γρίφοι που συχνά προβληματίζουν ακόμη και τα πιο έξυπνα μυαλά στον κόσμο ίσως βρήκαν τον "μάστορά" τους.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σωστή προθέρμανση πριν από την προπόνηση υψηλής έντασης

Η καλή προθέρμανση βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Την κάνεις σωστά όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος