Ολοι περίμεναν χθες από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ένα μέτρο αυστηρό για τις ημέρες των εορτών. Μέτρο ανάλογο με την ανησυχία που έχει προκαλέσει η άφιξη της μετάλλαξης Ομικρον. Δηλαδή την επίδειξη rapid test και από τους εμβολιασμένους στους χώρους διασκέδασης, αφού είναι γνωστό ότι από τη νέα μετάλλαξη, μπορεί να νοσήσει πιο εύκολα, έστω και ήπια, και ένας εμβoλιασμένος. Ακόμα και αυτός που έχει ήδη κολλήσει στο παρελθόν.

Θα ήταν ένα μέτρο αυστηρό, που θα έστελνε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και χωρίς εκπτώσεις, το αναμενόμενο νέο κύμα της πανδημίας. Καθώς η μετάλλαξη Ομικρον επελαύνει και είναι άγνωστο τι θα σημάνει αυτό για το ΕΣΥ. (Η μάλλον δεν είναι άγνωστο. Ακόμα και αν είναι άγνωστο αν όντως η μετάλλαξη Ομικρον έχει πιο ήπια συμπτώματα, είναι βέβαιο ότι η μεγάλη μεταδοτικότητα σημαίνει ότι θα έχουμε πολύ περισσότερους ασθενείς στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Αρα και περισσότερους θανάτους. Είναι θέμα στατιστικής).

> Διάβασε ακόμη: Ψεκασμένοι: Το προφίλ των Αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών

Ολοι λοιπόν περίμεναν χθες από την κυβέρνηση ότι θα ανακοινώσει rapid test και για τους εμβολιασμένους, τις ημέρες που ο κόσμος πηγαίνει στα νυχτερινά κέντρα και στα εστιατόρια. Τελικά ανακοινώθηκαν δυο δωρεάν self test, που επαφίενται για να γίνουν στον πατριωτισμό και το αίσθημα ευθύνης του κάθε πολίτη. Δεν το λες και αυστηρό μήνυμα. Το λες και αλαλούμ.

Το μέτρο είχε προβλήματα αλλά θα ήταν αποτελεσματικό

Οχι ότι το μέτρο δεν είχε τα προβλήματά του. Θα ήταν ανακόλουθο με την κυβερνητική γραμμή, ότι ζούμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. Δεύτερον θα ήταν ψωμί στο βούτυρο των αρνητών των εμβολίων. Και επίσης θα ήταν δύσκολο μετά να πείσεις και όσους ακόμα διστάζουν, να πάνε να εμβολιαστούν. Αλλά τουλάχιστον θα ήταν υγειονομικά αποτελεσματικό. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία για μαζικό τέστινγκ. Θα προλάμβανε πολλές νοσήσεις και μάλιστα σε χώρους όπου η μετάδοση θα ήταν μαζική. Θα έστελνε ένα μήνυμα αυστηρότητας.

> Διάβασε ακόμη: Αρνητές των εμβολίων ή μήπως αρνητές της πραγματικότητας;

Αντ ΄αυτού επελέγη να δοθούν 2 self test λέει σε όλους και δωρεάν... Αστειότητες.

Η ξαφνική ανατροπή στα σχέδια της κυβέρνησης, η ανακοίνωση αρχικά έστω και με προσεκτικούς όρους από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι σχεδιάζεται το rapid test και για εμβολιασμένους και η απόρριψη της εισήγησης μετά, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, έδωσε την εικόνα μιας κυβέρνησης που άγεται και φέρεται από τις αντιδράσεις. Και από υπολογισμούς πολιτικούς και όχι υγειονομικούς.

Η συνέχεια στο Thetoc.gr